KRO-NCRV maakt deelnemers 'De Slimste Mens' bekend

maandag 17 juli 2023
Foto: © KRO-NCRV 2023

Wie treedt deze zomer in de voetsporen van dichter Martin Rombouts en wordt bekroond tot de slimste? Op maandag 31 juli start het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens' bij KRO-NCRV op NPO 1.

Onder leiding van Philip Freriks en Maarten van Rossem gaan elke werkdag drie bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan. Olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, tv-journalist Tom Kleijn en tattoo-koning Henk Schiffmacher bijten het spits af in de allereerste aflevering.


Jongste en oudste kandidaat ooit
Onder anderen musicalactrice Nandi van Beurden, BBB-beleidsmedewerker Femke Wiersma, voetbalanalist Kees Kwakman, KRO-NCRV radiopresentator Ghislaine Plag, chef-kok en BinnensteBuiten-expert Leon Mazairac, presentator Dwight van van de Vijver en seksuoloog Eveline Stallaart maken dit seizoen hun opwachting in de populaire kennisquiz van KRO-NCRV. Zangeres Froukje dingt mee naar de titel als jongste kandidaat ooit en de eerdergenoemde Henk Schiffmacher is de oudste deelnemer in 'De Slimste'-geschiedenis. Dit seizoen maakt cartoonist Jeroom, ook bekend als jurylid bij de Vlaamse variant van 'De Slimste Mens', in Nederland zijn debuut als kandidaat.

Nieuw: speel 'De slimste thuis'
'De Slimste Mens' app is al jaren een groot succes bij een grote groep fanatieke spelers. Via de app kunnen fans elkaar online uitdagen en meespelen met de vraag van de dag. KRO-NCRV heeft nu een nieuw spelelement toegevoegd aan de app: 'De slimste thuis'. Met deze nieuwe app-functie, waarbij het antwoord niet getypt maar ingesproken dient te worden, kan De slimste mens nu ook door meerdere personen als gezelschapsspel gespeeld worden en is het toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. 'De slimste thuis' is beschikbaar in 'De Slimste Mens' app.

'De Slimste Mens', vanaf maandag 31 juli iedere werkdag om 20.30 bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo PowNed logo

Documentairemaker Sahar Meradji verkent de schokkende realiteit van Nederlandse jongeren die tijdens de coronacrisis door verveling steeds vaker naar drugs grepen en dat nu nog steeds doen. Ze proberen doordeweeks nog enigszins normaal te functioneren na uitputtende drugsmarathons in het weekend. Hebben deze jongeren nog veelbelovende toekomstperspectieven, of wordt dat steeds meer verdrongen door de gevolgen van hun gebruik? De documentaire werpt een onthullende blik op de rauwe realiteit die tot nu toe grotendeels onzichtbaar is gebleven.

'PowNed of View', om 21.25 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers