KRO-NCRV maakt deelnemers 'De Slimste Mens' bekend

maandag 17 juli 2023
Foto: © KRO-NCRV 2023

Wie treedt deze zomer in de voetsporen van dichter Martin Rombouts en wordt bekroond tot de slimste? Op maandag 31 juli start het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens' bij KRO-NCRV op NPO 1.

Onder leiding van Philip Freriks en Maarten van Rossem gaan elke werkdag drie bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan. Olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, tv-journalist Tom Kleijn en tattoo-koning Henk Schiffmacher bijten het spits af in de allereerste aflevering.


Jongste en oudste kandidaat ooit
Onder anderen musicalactrice Nandi van Beurden, BBB-beleidsmedewerker Femke Wiersma, voetbalanalist Kees Kwakman, KRO-NCRV radiopresentator Ghislaine Plag, chef-kok en BinnensteBuiten-expert Leon Mazairac, presentator Dwight van van de Vijver en seksuoloog Eveline Stallaart maken dit seizoen hun opwachting in de populaire kennisquiz van KRO-NCRV. Zangeres Froukje dingt mee naar de titel als jongste kandidaat ooit en de eerdergenoemde Henk Schiffmacher is de oudste deelnemer in 'De Slimste'-geschiedenis. Dit seizoen maakt cartoonist Jeroom, ook bekend als jurylid bij de Vlaamse variant van 'De Slimste Mens', in Nederland zijn debuut als kandidaat.

Nieuw: speel 'De slimste thuis'
'De Slimste Mens' app is al jaren een groot succes bij een grote groep fanatieke spelers. Via de app kunnen fans elkaar online uitdagen en meespelen met de vraag van de dag. KRO-NCRV heeft nu een nieuw spelelement toegevoegd aan de app: 'De slimste thuis'. Met deze nieuwe app-functie, waarbij het antwoord niet getypt maar ingesproken dient te worden, kan De slimste mens nu ook door meerdere personen als gezelschapsspel gespeeld worden en is het toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. 'De slimste thuis' is beschikbaar in 'De Slimste Mens' app.

'De Slimste Mens', vanaf maandag 31 juli iedere werkdag om 20.30 bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers