KRO-NCRV kondigt tweede seizoen 'Waku Waku' aan en maakt kandidaten bekend

zaterdag 26 augustus 2023
Foto: KRO-NCRV - © Annemieke van der Togt 2022

Vorig jaar keerde de welbekende dieren- en natuurquiz 'Waku Waku' in een gloednieuw jasje terug op de Nederlandse televisie onder leiding van presentator Sosha Duysker.

Na het succes van deze vernieuwde editie komt KRO-NCRV met een tweede seizoen van de familiespelshow. Hierin nemen bekende Nederlanders zoals Tina de Bruin, Giel de Winter en Nicolette Kluijver het tegen elkaar op. Vanaf maandag 25 september is de nieuwe serie dagelijks te zien om 18.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.


Dierenkennis van bekend Nederland
Ook dit jaar testen de bekende Nederlanders hun dierenkennis om zo aapjes te verdienen met de juiste antwoorden. Met de zinnige en onzinnige weetjes wil KRO-NCRV de liefde en kennis voor de natuur vergroten bij jong en oud. Bekende Nederlanders die dit seizoen onder andere meespelen zijn Bracha van Doesburgh, Roy Donders, Tina de Bruin, Giel de Winter, Juvat Westendorp, Nicolette Kluijver, Steven Kazàn, Stefania en Joshua Nolet. Na zeven weken wordt duidelijk welke vier BN’ers alles weten van het dierenrijk en terugkeren in de finaleweek van 'Waku Waku'.

Aapje winnen
Een nieuw element! Dit seizoen kan er via de NPO Zapp-app thuis worden meegespeeld met 'de vraag van de dag'. De dagwinnaar krijgt vervolgens een echt 'Waku Waku'-aapje thuisgestuurd.

Meespelen tijdens Cinekid festival
Op dinsdag 24 oktober tijdens de herfstvakantie op Cinekid Festival is er eenmalig de kans voor vier kinderen om mee te spelen met 'Waku Waku'. Sosha presenteert deze dag de dierenquiz live vanuit Pathé Amsterdam Noord. Aanmelden voor de winactie kan vanaf nu tot en met 10 oktober via deze link.

'Waku Waku' wordt geproduceerd door Concept Street en is vanaf maandag 25 september om 18.25 uur dagelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers