KRO-NCRV komt volgend jaar met nieuwe feelgood dramaserie 'Ik Val Niet, Ik Dans'

maandag 8 juli 2024
Foto: © KRO-NCRV 2024

KRO-NCRV en producent Big Blue kondigen met trots de nieuwe feelgood dramaserie 'Ik Val Niet, Ik Dans' aan, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot van Schayk.

'Ik Val Niet, Ik Dans' vertelt het verhaal van een jonge vrouw die haast heeft om zo veel mogelijk uit het leven te halen. De vierdelige miniserie is een coproductie tussen Big Blue, KRO-NCRV en het Duitse ZDFneo en zal naar verwachting begin 2025 te zien zijn bij de NPO.


Wervelend levensverhaal
'Ik Val Niet, Ik Dans' vertelt het wervelende levensverhaal van Emma. We ontmoeten haar als ze eindelijk kan beginnen met leven. Emma is namelijk tijdens haar jonge jaren ongeneeslijk ziek geweest; wat ze boven alle verwachtingen toch overleeft. Vol levenslust en met een gezonde dosis haast en zwartgallige humor volgen we haar gedurende twintig jaar. Ze slurpt het leven op met alles wat ze in zich heeft en neemt ons mee van Utrecht tot New York en van de weilanden van Portengen tot Amsterdam. Nog drie keer komt de ziekte terug, maar Emma weigert om haar lust voor het leven opzij te zetten en zichzelf en haar dierbaren los te laten.   

Van de makers van Rampvlucht
De krachtige verhaallijn over levenslust maakt deze serie een ode aan het leven en een belofte van innerlijke kracht en hoop. KRO-NCRV en Big Blue werkten al eerder succesvol samen aan de met Gouden Kalf bekroonde miniserie 'Rampvlucht' over de Bijlmer vliegtuigramp. Eva Aben ('Luizenmoeder', 'Ten Minste Houdbaar Tot') schreef de serie en de regie is in handen van Simone van Dusseldorp (Dit Zijn Wij', 'Klem', 'De Droom van de Jeugd'). KRO-NCRV maakt de cast op een later moment bekend.  

Fleur Winters, producent Big Blue: 'We zijn ontzettend trots dat we dit persoonlijke maar toch ook zeer universele verhaal mogen maken in samenwerking met KRO-NCRV en de Duitse omroep ZDFneo. Het was vanaf het begin ons doel om een lichte, feelgood dramaserie te maken over een onderwerp dat ons allen aangaat: hoe leef je als je weet dat de kans heel groot is dat je niet oud wordt? Samen met een toegewijde en zeer ambitieuze crew en cast hebben we de opname in Nederland en New York reeds voltooid en kijken we uit naar de laatste fase van het productieproces.'

Sandra Hilster, mediadirecteur KRO-NCRV: 'Met deze bijzondere serie willen we bijdragen aan de dialoog rondom een ziekte die helaas zowel jong als oud treft. We hopen dat kijkers geïnspireerd worden om het leven te omarmen, want vaak maken kleine dingen in het leven het grootste verschil.'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers