Kijkers en KRO-NCRV maken deze zomer transmediale serie '4JIM'

maandag 15 juni 2015

Op maandag 6 juli (20.00 uur) start op NPO 3 de Nederlandse transmediale dramaserie '4JIM'. Over Jim en zijn hechte vriendengroep, die deze zomer dé zomer van hun leven willen vieren.

Dit wordt een zomer die op camera vastgelegd moet worden en iedereen kan hierbij helpen! Want '4JIM' is een unieke mix van tv-drama en foto- en videocontent van kijkers en festivalgangers. Met de speciale 4JIM-app kunnen ze foto's en video's kunnen uploaden van hun eigen belevenissen.


8 Festivals, 6 vrienden, 1 onvergetelijke zomer
Nooit meer chemo, nooit meer ziekenhuisbezoeken. Jim is weer beter. Helemaal schoon na een lang en heftig gevecht tegen kanker. Deze zomer wil Jim het leven vieren, helemaal los gaan en met zijn vijf beste vrienden Lars, Rutger, Stijn, Rafi en Dennis de tofste festivals en open-air events in Nederland en België bezoeken. Om samen de mooiste zomer van hun leven te vieren. Op de Zwarte Cross, naar Dour in België, naar Down the Rabbit Hole, de Sneekweek en Le Grand Départ van de Tour in Utrecht. Maar voor Jim en zijn vrienden is een festival deze zomer meer dan alleen maar chillen met een biertje in het gras, lol trappen of lekker loom luisteren naar toffe bands. Want elke week willen Jim en zijn vrienden een 'bucketlist challenge' doen: bijvoorbeeld een maffe stunt uithalen tijdens de Zwarte Cross, met elkaar een heftige uitdaging aangaan of gewoon eindelijk open kaart spelen bij de mensen die je lief hebt. Iets wat ze altijd al hebben willen doen, maar nooit eerder durfden. Deze zomer moet daar verandering in komen!

Deel je eigen belevenissen in '4JIM'
Via de gratis '4JIM'-app (voor iOS en Android) worden kijkers en festivalbezoekers uitgedaagd om mee te doen aan bijzondere opdrachten. Zowel op de festivals als thuis kan de kijker/festivalganger meedoen aan deze opdrachten. Als reporters van de zomer kunnen ze met de app hun eigen filmpjes en foto’s van de opdrachten uploaden. Alle mini-reportages komen op het '4JIM' Youtubekanaal en de mooiste bijdragen krijgen een plek in de uitzending op tv. Op Youtube heeft Jim ook een eigen kanaal, waarop hij met filmpjes zijn ziekteproces en zijn belevenissen op de festivals (en daarbuiten) heeft vastgelegd. Zijn eigen trip down memory lane….

Voor en door jongeren
In '4JIM' spelen de jonge acteurs Gijs Blom (Jim), Jonas Smulders (Stijn), Sol Vinken (Rutger), Lars (Sjeng Kessels), Anouar Ennali (Rafi) en Jasha Rudge (Dennis). De opnamen vinden de komende weken plaats op de diverse festivals en evenementen in Nederland en België. '4JIM' is een productie van Pupkin.

'4JIM', vanaf maandag 6 juli om 20.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers