'Johnny vs Amber' vanaf zaterdag op discovery+

vrijdag 13 mei 2022
Foto: © Discovery Benelux 2022

Het zal niemand ontgaan zijn dat Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard momenteel verwikkeld zijn in een rechtszaak waarin de details niet worden gespaard. Het is echter niet de eerste zaak waarin een boekje wordt opengedaan over hun turbulente liefdesleven.

Eerder was er de spraakmakende zaak van Depp tegen de Britse krant The Sun die hem een ‘wife beater’ had genoemd. Met Heard als belangrijkste getuige in deze zaak, kwam een grote hoeveelheid materiaal boven tafel in de vorm van persoonlijke video’s, geluidsopnames, foto’s en tekstberichten die nu te zien en te horen zijn in de tweedelige serie 'Johnny vs Amber' die speciaal voor discovery+ is gemaakt. Het bewijsmateriaal wordt aangevuld en van commentaar voorzien door personen die nauw betrokken zijn bij het voormalige liefdeskoppel en de advocaten van Depp en Heard die elk hun licht op de zaak schijnen. De grote vraag die ook in deze zaak geldt: wie van de twee acteurs liegt en wie spreekt de waarheid


Amber Heard had naar eigen zeggen het gebroken huwelijk willen laten rusten, nadat ze in 2016 van Jonny Depp scheidde en hij een gebiedsverbod kreeg. Maar toen dagblad The Sun in 2018 in een bijzin Depp een vrouwenmepper had genoemd, kwam de hele zaak toch nog aan het rollen. Depp klaagde The Sun aan wegens smaad en The Sun riep Heard op als getuige. Het bewijsmateriaal dat daarbij gebruikt werd door beide partijen gaf een schokkend inkijkje in hun relatie die gekenmerkt werd door Depps drugs- en alcoholgebruik en vele ruzies. De vraag is echter of Depp ook Heard geslagen heeft, iets wat hij stellig ontkent.

De onthullende documentaire bekijkt de zaak van beide kampen. In het eerste deel wordt de zaak belicht vanuit de kant van Johnny Depp. Vrienden vertellen over het vriendelijke karakter van Depp die onder meer als het personage Jack Sparrow menig keren zijn opwachting maakt in kinderziekenhuizen om jonge patiënten op te vrolijken. Zijn advocaat merkt op dat Depp de ruzies niet ontkent, maar dat hij er juist altijd voor koos om weg te lopen in plaats van fysiek te worden. En liet de beruchte keukenvideo waarin Depp een vermeende klap uitdeelt wel het hele verhaal zien?

Die video is een van de cruciale bewijsstukken die moeten aantonen dat een dronken Depp erg gewelddadig kon worden. Heard had de opname heimelijk gemaakt om hem te kunnen confronteren met zijn eigen gedrag. Haar kijk op de zaak staat centraal in het tweede deel van de documentaire waarin onder meer haar advocaat zegt bewijzen te hebben van 14 incidenten van huiselijk geweld door Johnny Depp. Ook getuigenissen van oude vrienden en de regisseur van haar eerste film, plus een serie van explosieve tekstberichten, lijken haar verhaal te ondersteunen.

Uiteindelijk is het de rechter die moet oordelen of The Sun Johnny Depp terecht of onterecht een vrouwenmepper heeft genoemd. Maar of daarmee de zaak ook echt is afgedaan…

'Johnny vs Amber' is vanaf zaterdag 14 mei te zien op discovery+.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers