Johnny de Mol viert het leven met zijn bijzondere reisgenoten in 'De Reis Van Je Leven'

zondag 30 oktober 2016

In het nieuwe RTL 4-programma 'De Reis Van Je Leven', te zien vanaf maandag 31 oktober, staat het vieren van het leven centraal. Johnny de Mol maakt een droomreis met mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben.

Samen met zijn of haar beste vrienden/vriendinnen reizen ze af naar een voor hen betekenisvolle bestemming. De reis is een aaneenschakeling van goede gesprekken, humor en liefde, waarbij de openheid en veerkracht van Johnny's bijzondere reisgenoten respect afdwingen. Het programma laat zien hoe mooi vriendschap kan zijn en wat er gebeurt als een groep vrienden of vriendinnen weet dat ze binnenkort afscheid van een dierbare moet nemen.


Gedurende de reeks gaat Johnny onder anderen op pad met de 35-jarige Roelanda Bakker. Haar tijd raakt op door uitgezaaide borstkanker, de ziekte waar ze al negen jaar tegen vecht.  Een reis, die ze met man Hjalmar en zoontje Sil zou maken, is door haar ziekte al twee keer geannuleerd. Johnny zet alles op alles om het nu wel te kunnen realiseren. Haar favoriete vakantieland Italië is het decor van een geweldige tijd met haar beste vriendinnen Margit, Karen en Martine. Uiteraard hoort daar ook een bezoek aan Rome bij, de stad die al jarenlang bovenaan haar bucketlijst staat. Maar vooral de terugkeer naar De Marken - de regio waar ze verliefd werd op Italië - zorgt voor emotionele momenten door een grote verrassing van Johnny.

Met de 42-jarige Hanno en zijn vier beste kameraden reist Johnny af naar Kaapstad, Zuid-Afrika. Hanno heeft ALS, een dodelijke zenuwziekte waarbij spieren stap voor stap uitvallen. Al snel wist Hanno dat hij zijn lot moest accepteren. Hoewel hij met opgeheven hoofd met zijn ziekte probeert om te gaan, doet het hem veel dat zijn ziekte hem beperkt in de omgang met zijn 2-jarige zoontje Tygo. Omdat zijn lichaam snel achteruit gaat, wil Hanno alles uit het leven halen wat er nog inzit. Een uitje XXL met zijn vaste vriendengroep is een grote droom die nu uitkomt. De altijd zo actieve Hanno heeft namelijk nog één wens en dat is paragliden boven zijn droomstad Kaapstad, nu het nog kan. Naast de mooie, emotionele en soms confronterende gesprekken wordt er vooral veel gelachen en genoten van de bijzondere activiteiten.

Vijf jaar geleden krijgt de toen 23-jarige Marieke een harde klap te verwerken wanneer ook zij hoort dat ze ALS heeft. De voormalig geneeskunde studente heeft haar toekomstbeeld compleet moeten aanpassen en dat blijkt een lastig proces. Johnny neemt Marieke en haar drie beste vriendinnen mee naar Rwanda in Afrika, want Marieke heeft één grote wens: oog in oog staan met een berggorilla. Deze met uitsterven bedreigde diersoort is niet eenvoudig te spotten, zeker niet als je in een rolstoel zit. Maar Johnny trekt alles uit de kast om Marieke een fantastische roadtrip door Rwanda te bezorgen met als ultieme climax: de berggorilla.

Noorwegen en Spitsbergen zijn de bestemmingen die goed passen bij de altijd stoere en altijd vrolijke Edwin en dat is dan ook precies waar Johnny hem samen met drie vrienden mee naartoe neemt. De 46-jarige positivo houdt van ruig en wild en daar passen fjorden, zodiacs en ijsschotsen prima bij. Anderhalf jaar geleden kreeg Edwin de diagnose longkanker mét uitzaaiingen door zijn hele lichaam. Zijn levensverwachting is één tot vijf jaar als hij zou kiezen voor reguliere behandelingen, maar Edwin kiest daar niet voor. Hij zoekt z'n heil in alternatieve geneeswijze, omdat hij de tijd die hij nog heeft niet wil doorbrengen in ziekenhuizen. Kwaliteit boven kwantiteit is Edwins levensmotto!

Met Jette en haar vriendinnen Marieke, Viola en Adeline strijkt Johnny neer in het bijzondere Utah, Amerika. De 36-jarige Jette krijgt drie jaar geleden te horen dat ze uitgezaaide borstkanker heeft en dat er niets meer aan te doen is. Haar wereld en dat van haar man Bas en zoontje Mac staat sindsdien volledig op z’n kop. Een bucketlist en het schrijven van haar boek ‘Als je dit leest ben ik er nog’ helpen haar om te gaan met haar ziekte. Jette's bucketlist wordt steeds korter, maar een waanzinnige reis naar Amerika samen met haar beste vriendinnen - met als thema 'de film Thelma & Louise' - is er nog steeds niet van gekomen. Johnny neemt de dames mee naar Utah, waar verlaten wegen, pistolen, diepe canyons en waardevolle gesprekken zorgen voor een reis om nooit meer te vergeten.

Merel, 47 jaar oud en moeder van de twaalfjarige Bram en tienjarige Marin, heeft een zeldzame vorm van longkanker. Sinds twee jaar weet ze dat ze ongeneeslijk ziek is. Met medicijnen proberen de artsen Merels leven te rekken, maar de medicijnen verliezen na verloop van tijd hun werking en dan is het van levensbelang dat er weer een nieuw medicijn is ontwikkeld. “Constant hangt dat zwaard van Damocles boven mijn hoofd”, aldus Merel en daarom speurt ze met lotgenoten het internet af op zoek naar meer informatie over haar zeer zeldzame ziekte. Dat het zo maar afgelopen kan zijn beseft Merel terdege. Daarom wil ze nog heel graag met haar beste vriendinnen Christa en Gieneke naar Sevilla in Andalusië om samen met hen en Johnny een document te maken voor haar naasten. Een bijzondere reis met een bijzonder strijdlustige en dappere dame!

Met de eveneens 47-jarige Marlies, die aan huidkanker lijdt, maakt Johnny een trip in eigen land. Zes jaar geleden ontdekt Marlies een plekje op haar rug en sindsdien weet ze dat melanoomkanker haar leven vroegtijdig zal beëindigen. Ondanks dat is Marlies levenslustig en positief en weet ze zelfs nóg slechter nieuws het hoofd te bieden: een jaar geleden overleed haar jongste zoon Pim tijdens een motorongeluk. Haar negen vriendinnen steunen haar door dik en dun en bewonderen haar veerkracht en levenslust. Omdat ze absoluut niet tussen hen kan kiezen, gaat Marlies liever voor een reis in eigen land met z’n allen dan voor een tropische verre reis met slechts een aantal van hen. En dus gaat Johnny op pad met maar liefst tien vrouwen! Met een kasteel op de Veluwe als standplaats zorgt hij voor een onvergetelijke reis met als hoogtepunten tank rijden, een vliegles in een Cesna én Lee Towers.

'De Reis van Je Leven' geeft alle betrokkenen een waardevol blijvend document.

'De Reis Van Je Leven' wordt geproduceerd door TinCan.

'De Reis Van Je Leven', vanaf maandag 31 oktober om 20.30 uur bij RTL 4.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers