Johnny de Mol neemt zorgtaken over van mantelzorger Mirella in 'Zorg Uit Handen'

zondag 1 september 2019

Vanaf maandag 2 september om 22.10 uur op NPO 1 start bij MAX het gloednieuwe programma 'Zorg Uit Handen'. Zes prominente Nederlanders geven mantelzorgers de kans om eindelijk eens tot rust te komen door de zorgtaken over te nemen.

In de eerste aflevering steekt presentator Johnny de Mol de handen uit de mouwen.


Aflevering 1: Johnny de Mol – maandag 2 september, 22.10 uur, NPO 1
Twan (60) heeft een zeldzame spierziekte en zijn vrouw Mirella (60) zorgt als zijn mantelzorger de hele dag door voor hem. Alles komt op haar schouders terecht en daarnaast werkt ze ook nog vier dagen. Mirella heeft door alle drukte en stress al twee keer een burn-out gehad. Ze wil heel graag een aantal taken overdragen aan de thuiszorg, maar dat wil Twan niet. Presentator Johnny de Mol neemt voor een paar dagen de zorg van Mirella over, zodat zij een paar dagen bij kan komen op Mallorca. Gaat het Johnny als mantelzorger lukken om Twan te overtuigen van het belang van thuiszorg?

Over 'Zorg Uit Handen'
In 'Zorg Uit Handen' nemen zes Bekende Nederlanders tijdelijk de intensieve zorgtaken van mantelzorgers over. Centraal staat de zware dagelijkse verantwoordelijkheid die op de schouders van een mantelzorger rust. Door zich voor even te ontfermen over de zorgvrager en openhartig de eigen ervaringen met de kijker te delen, laat de Bekende Nederlander zien hoe urgent de verhalen zijn en wat de impact van mantelzorg is op het leven van zoveel gewone Nederlanders. Te zien zijn Johnny de Mol, Joris Linssen, Najib Amhali, Stef Bos, Edsilia Rombley en Olcay Gulsen.

'Zorg Uit Handen', vanaf maandag 2 september om 22.10 uur op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers