'Jeugdjournaal' zoekt jonge talenten

vrijdag 15 maart 2019

Het 'NOS Jeugdjournaal' zoekt kinderen met journalistiek talent. In samenwerking met het Instituut voor Beeld en Geluid organiseert het programma de 'NOS Jeugdjournaalwedstrijd'.

De winnaar mag deze zomer écht als razende reporter op pad, onder begeleiding van een verslaggever, een unieke ervaring! Het resultaat is te zien op televisie, de website en het YouTube-kanaal van het 'NOS Jeugdjournaal'.


Kinderen kunnen meedoen aan de wedstrijd door een zelfgemaakt filmpje in te sturen waarin zij verslag doen van een nieuwsonderwerp dat zij belangrijk vinden.  Inzenden kan van 11 maart t/m 5 april via beeldengeluid.nl/jeugdjournaal. Op deze site vinden deelnemers alle informatie over de wedstrijd, de opdracht en het wedstrijdformulier.

Uit alle inzendingen kiest de redactie tien finalisten. De NOS en Beeld en Geluid nodigen hen uit op 14 april in Hilversum voor een finalistenopdracht. Degene die de opdracht volgens de deskundige jury het beste uitvoert, is de winnaar.

Masterclasses
Kinderen kunnen zich op de site van Beeld en Geluid ook opgeven voor masterclasses, op 17 en 24 maart. De verslaggevers Tamara & Youssef en Bart & Malou vertellen de kinderen dan over hun werk als 'razende reporter'. Kinderen die niet aanwezig kunnen zijn, vinden de tips ook online terug.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers