Jeroen Pauw naar aardbevingsgebied Turkije

zondag 10 december 2023

In februari werden Turkije en SyriŽ getroffen door enkele verwoestende aardbevingen. Ruim 50.000 mensen kwamen om; de schade loopt in de vele miljarden.

Kort na de ramp werd een nationale Giro 555-actie georganiseerd, die tot nu toe ruim 120 miljoen euro heeft opgeleverd. Jeroen Pauw doet verslag vanuit het rampgebied en kijkt hoe de hulp wordt besteed.


Jeroen Pauw reist naar de zwaargetroffen gebieden in en rond Antakya, Gaziantep en het grensgebied met Syrië en laat zien hoe de wederopbouw vordert en waaraan het hulpgeld is uitgegeven.

Ook praat Pauw met vertegenwoordigers van de bij de SHO aangesloten hulporganisaties en met bewoners. Die laatsten hebben te kampen met zware lucht- en watervervuiling door het vele verontreinigde stof dat van de enorme open stortplaatsen van aardbevingspuin afwaait. Ook vertrouwen de mensen hun eigen huizen niet: na de aardbevingen zijn ze vaak instabiel en de angst is dat ze zullen instorten door de kleine aardschokken die in het gebied gebruikelijk zijn. En dan staat ook een koude winter voor de deur.

'Pauw in Turkije', maandag 11 december om 21.30 uur bij de NOS op NPO 1 (en wereldwijd via BVN).

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Tijd voor actie. Een van de spelers heeft een masterplan bedacht om samen met een select groepje de finale te bereiken. Een Verrader neemt na de clash met een medespeler juist gas terug. Dat advies krijgt een andere speler ook, omdat de verdenkingen zijn kant op gaan. Ondanks alle goede bedoelingen staat ook deze ronde tafel weer garant voor verrassende wendingen.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers