Is er een verband tussen de vele vermiste vrouwen langs de snelweg in Oregon?

woensdag 8 november 2023
Foto: © Discovery Benelux 2022

Op 11 juli 1990 wordt de 13-jarige Rachanda Pickle als vermist opgegeven door haar moeder. Ze is dan al meer dan 24 uur niet gezien. Het gezin woont in Oregon langs de Highway 20 waar in 1978 ook al eens een jonge vrouw verdween.

Is er een verband? Noelle Crombie, een crimejournalist van dagblad The Oregonian duikt jaren later in deze zaak en ziet nog meer vermissingen die mogelijk in een patroon vallen. Woonde er een seriemoordenaar langs deze snelweg?


Rachanda Pickle woonde in een kleine community van wegwerkers op een kruispunt van de Highway 20 en 22, ver weg van de echte bewoonde wereld. Ze woonde daar met haar broer Byron, moeder Linda en stiefvader John Ackroyd die zelf een wegwerker was. Deze ex-militair kwam in het gezin nadat Rachanda’s ouders waren gescheiden en zorgde met zijn inkomen voor financiële stabiliteit in het tot dan toe weinig bemiddelde eenoudergezin. Rachanda’s broer kijkt in de driedelige serie terug op die periode en vertelt dat hij onder de indruk was van het geld dat John had.

Seksuele toespelingen
Als Rachanda op een dag niet thuiskomt, belt haar moeder niet direct de politie. Ze is in de veronderstelling dat ze 24 uur moet wachten voordat ze iemand als vermist mag opgeven en belt pas de volgende dag. Een grote zoektocht wordt op touw gezet, maar Rachanda wordt nooit gevonden. Wat is er met haar gebeurd? Haar biologische vader Steven wordt ondervraagd, aangezien ze daar kort daarvoor was geweest met haar broer. Ze was echter boos was weggegaan nadat haar vader seksuele toespelingen tegen haar had gemaakt. Steven Pickle ontkent elke betrokkenheid en lijkt ook een sluitend alibi te hebben. Is ze dan wellicht slachtoffer geworden van een van de vele passerende automobilisten op de Highway 20?

Oplettende voorbijganger
Dan zien rechercheurs een verband met een eerdere zaak die plaatsvond langs de Highway 20 in 1978. De 35-jarige Kaye Turner kwam niet meer terug na een rondje hardlopen en werd later in de bossen dood gevonden door een oplettende voorbijganger. De naam van deze oplettende voorbijganger… John Ackroyd. De moordenaar van Kaye Turner is nooit gepakt, hoewel er wel vraagtekens werden gesteld bij de toevallige vondst door Ackroyd, net nadat er een geldprijs was uitgeloofd op de gouden tip die tot haar vondst zou leiden. Nu hij als stiefvader betrokken is bij een volgende vermissing komt hij opnieuw in beeld. En dan duiken er ineens nog meer mysterieuze vermissingen op uit de jaren zeventig die mogelijk verband houden met de aanwezigheid van Ackroyd. Was hij toevallig steeds op de verkeerde tijd aanwezig of is hier sprake van een koelbloedig monster?

'Lost Women of Highway 20', vanaf donderdag 9 november te zien op discovery+.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Azerbeidzjan ligt op de grens tussen Europa en Azië. Voor de meesten van ons is het een totaal onbekend land. Maar als het van de regering van Azerbeidzjan afhangt gaan we er binnenkort allemaal op vakantie. Want tegen 2020 wil het land vijf miljoen toeristen per jaar aantrekken. En liefst veel Europeanen. Voor u een ticket boekt, gaat Tom alvast eens kijken of het de moeite is. Want al lonkt Azerbeidzjan al een tijd naar Europa, het blijft een land met een dubieus regime.

'Reizen Waes', om 20.35 uur bij VPRO op NPO 3.

Dossiers