Indrukwekkende ijssculpturen in afvalrace 'IJsmeesters: een koud kunstje'

donderdag 11 februari 2021

In het nieuwe SBS6-programma 'IJsmeesters: een koud kunstje' nemen zes ijskunstenaars het tegen elkaar op in een spannende afvalrace.

Wekelijks worden zij uitgedaagd om binnen een thema de meest prachtige ijssculpturen te laten verrijzen. De ijskunstenaar die de jury het meest weet te imponeren en alle tegenspelers weet te verslaan, kroont zich tot IJsmeester 2021.


Een koud kunstje? In letterlijke zin, ja; de kunstenaars vertonen hun kunsten namelijk op een tot liefst -10 gekoelde locatie. Eenvoudig zal het de deelnemers echter niet gemaakt worden. De lat ligt hoog, evenals de tijdsdruk waarmee de kunstenaars te maken krijgen. Op een bijzondere plek gaan zij aan de slag met de grote opdracht, die dubbel meetelt in de puntentelling. In de buitenlucht ontfermen zij zich over de kleine opdracht. De ervaren en talentvolle ijskunstenaars werken iedere aflevering binnen een ander thema. De kandidaat met het laagste eindcijfer na twee opdrachten verlaat de competitie. In de finale staan drie kandidaten tegenover elkaar die strijden om de titel IJsmeester 2021.

Na vier afleveringen, als de strijd gestreden is, is de opnamelocatie verworden tot een betoverend ijsbeeldenpark met indrukwekkende sculpturen.

'IJsmeesters: een koud kunstje' wordt gepresenteerd door Viktor Brand en geproduceerd door Skyhigh TV.

'IJsmeesters: een koud kunstje', vanaf 12 februari iedere vrijdag om 21.30 uur bij SBS en op KIJK.nl.

DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers