Indrukwekkende ijssculpturen in afvalrace 'IJsmeesters: een koud kunstje'

donderdag 11 februari 2021

In het nieuwe SBS6-programma 'IJsmeesters: een koud kunstje' nemen zes ijskunstenaars het tegen elkaar op in een spannende afvalrace.

Wekelijks worden zij uitgedaagd om binnen een thema de meest prachtige ijssculpturen te laten verrijzen. De ijskunstenaar die de jury het meest weet te imponeren en alle tegenspelers weet te verslaan, kroont zich tot IJsmeester 2021.


Een koud kunstje? In letterlijke zin, ja; de kunstenaars vertonen hun kunsten namelijk op een tot liefst -10 gekoelde locatie. Eenvoudig zal het de deelnemers echter niet gemaakt worden. De lat ligt hoog, evenals de tijdsdruk waarmee de kunstenaars te maken krijgen. Op een bijzondere plek gaan zij aan de slag met de grote opdracht, die dubbel meetelt in de puntentelling. In de buitenlucht ontfermen zij zich over de kleine opdracht. De ervaren en talentvolle ijskunstenaars werken iedere aflevering binnen een ander thema. De kandidaat met het laagste eindcijfer na twee opdrachten verlaat de competitie. In de finale staan drie kandidaten tegenover elkaar die strijden om de titel IJsmeester 2021.

Na vier afleveringen, als de strijd gestreden is, is de opnamelocatie verworden tot een betoverend ijsbeeldenpark met indrukwekkende sculpturen.

'IJsmeesters: een koud kunstje' wordt gepresenteerd door Viktor Brand en geproduceerd door Skyhigh TV.

'IJsmeesters: een koud kunstje', vanaf 12 februari iedere vrijdag om 21.30 uur bij SBS en op KIJK.nl.

DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Abby wil tijdens de feestdagen haar vriendin Harper ten huwelijk te vragen wanneer ze op bezoek zijn bij haar schoonfamilie. Ze ontdekt echter dat de conservatieve ouders van Harper niet op de hoogte zijn van hun relatie. Meer nog... Harper is zelfs nog niet uit de kast gekomen ten opzichte van haar familie.

'Happiest Season', film uit 2020 met oa. Kristen Stewart, om 22.00 uur op Net5.

Dossiers