In 'Gipsgeheimen' duikt acteur Dook van Dijck in de gipsfetisj

zaterdag 24 februari 2024
Foto: BNNVARA - © Sarphati Media Producties 2024

Toen acteur Dook van Dijck (bekend van 'Soldaat van Oranje', De Slimste Mens' en 'PATTY') in 2019 tijdens een voorstelling zijn voet brak, moest hij in het gips.

Op Instagram plaatste hij hier een - op het eerste gezicht onschuldige - foto van, maar al snel bleek deze post veel los te maken. Hij kreeg er 200 volgers bij en de berichten van mensen die opgewonden raakten van zijn gips stroomden binnen. In de vierdelige docuserie 'Gipsgeheimen' besluit hij het contact met de gipsfetisj-community aan te gaan. Wat is er zo opwindend aan gips? Hoe is het om een fetisj te hebben? En hou je het geheim of kom je er juist voor uit?


Dook: 'Mijn nieuwsgierigheid naar de gipsfetisj-community komt niet alleen door de reacties op mijn gipsen voet; zelf heb ik ook een relatie gehad met iemand die een fetisj heeft, dus ik heb van dichtbij gezien hoe dat is. In deze serie onderzoek ik wat er gebeurt als je erachter komt dat je een gipsfetisj hebt, wat voor keuzes je moet maken en wat voor invloed dat heeft op je leven en relaties.'

In de serie ontmoet Dook verschillende gipsfetisjisten. Hij gaat met ze op pad en vraagt hen het hemd van het lijf. Hij is onder andere bij een coming out als gipsfetisjist én bij een ultieme gips fantasie. Daarnaast zit in elke aflevering een videoclip waarbij de belevingswereld van de gipsfetisjisten verbeeld wordt.

'Gipsgeheimen' is een coproductie van BNNVARA en Sarphati Media Producties.

'3Lab: Gipsgeheimen' is vanaf zondag 25 februari wekelijks om 16.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van NPO 3 en te bekijken via npo3.nl.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers