'Ik Hou van Holland' in september terug met Rob Kemps als host

dinsdag 5 juli 2022
Foto: SBS6 - © Talpa Network 2022

Dit najaar is 'Ik Hou van Holland' terug op SBS6 en staat de zaterdagavond weer in het teken van gezellige spellen op het gebied van amusement, sport, vaderlandse geschiedenis, muziek en taal.

In dit nieuwe seizoen neemt Rob Kemps, in overleg met Linda de Mol, de presentatie voor zijn rekening. Teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade zijn weer van de partij, en krijgen weer assistentie van wekelijks wisselende BN’ers en de altijd fanatieke publiektribunes.


Nadat Linda de Mol begin dit jaar aangaf haar werkzaamheden voorlopig neer te willen leggen, heeft zij besloten om dit najaar alleen een nieuwe reeks van 'Miljoenenjacht' te presenteren en daarnaast werkt zij aan een nieuwe serie. Daarom is in goed overleg besloten dat Rob Kemps de presentatie van 'Ik Hou van Holland' eenmalig van haar overneemt. 'Een programma overnemen van Linda de Mol dat is toch een beetje alsof je Messi moet vervangen. Ik vind het daarom een enorme eer dat Linda het mij toevertrouwt en ik heb er mega veel zin in. Samen met Jeroen en Leo gaan we er een fantastisch seizoen van maken. Ik kan niet wachten!'

Net als vorig seizoen bestaat elk team uit drie mensen: de teamcaptain en twee wekelijks wisselende BN’ers. Naast de vertrouwde spellen - van Geen ja, geen nee, geen euh tot het Verjaardagsspel - is er dit seizoen een nieuw spel waarbij de teams met koptelefoons op zoveel mogelijk woorden aan elkaar duidelijk moeten maken, door te roepen en uit te beelden. Hoe meer woorden ze raden, hoe meer punten ze scoren. Chaos gegarandeerd!

'Ik Hou van Holland' is ontwikkeld en wordt geproduceerd door ITV Studios.

'Ik Hou van Holland', vanaf zaterdag 3 september wekelijks om 20.00 uur bij SBS6 en op KIJK.nl.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers