'I Want Your Song' vanaf vrijdag te zien op SBS6

donderdag 30 juni 2022
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2022

Gerard Joling, Rolf Sanchez, OG3NE, Tino Martin, Samantha Steenwijk, Mart Hoogkamer, Nick en Simon en Miss Montreal. Deze artiesten maken hun opwachting in de songwritercompetitie 'I Want Your Song'.

Elke aflevering gaat een van hen op zoek naar hun next big hit. Hiervoor stappen steeds vijf songwriters voor even uit de schaduw. Ze hebben allemaal een lied geschreven, specifiek voor de artiest. Want achter ieder toplied schuilt een top liedjesschrijver, en dat is lang niet altijd de artiest zelf... Het lied dat de artiest aan het eind van de uitzending kiest, wordt meteen na de uitzending gelanceerd en is direct te downloaden en te streamen via Spotify. Voor welke songwriter wordt een droom werkelijkheid?


In elke aflevering van 'I Want Your Song' staat er dus een bekende artiest centraal. Voor elke artiest komen er vijf songwriters naar de studio. Eén voor één pitchen ze, onder begeleiding van de live band, hun lied aan de artiest en het publiek. Dat publiek bestaat uit honderd enthousiaste, maar kritische fans van de artiest. Als de artiest dat wil, kan hij ze om advies vragen. Zij weten tenslotte als geen ander welk lied potentieel heeft: het lied waar zij enthousiast van worden. Toch is het de artiest zélf die de uiteindelijke beslissing neemt. In welk lied gelooft hij het meest?

De winnaar ziet zijn of haar lied bekroond met een videoclip en een officiële lancering. Na de uitzending is het lied meteen te downloaden en te streamen op Spotify, klaar om de hitlijsten te bestormen. In 'I Want Your Song' komt daarmee elke week voor één songwriter een droom uit!

De uitzendvolgorde van 'I Want Your Song' is als volgt:

1 juli: Sanne Hans
8 juli: Gerard Joling
15 juli: Rolf Sanchez
22 juli: OG3NE
29 juli: Tino Martin
5 augustus: Samantha Steenwijk
12 augustus: Mart Hoogkamer
19 augustus: Nick & Simon

'I Want Your Song' is een format van Talpa Concepts en Rochford Productions en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers