Hollywoodster Kristen Stewart te gast bij 'De Lesbische Liga'

vrijdag 29 maart 2024

Vanaf zaterdag 30 maart is in de podcast 'De Lesbische Liga' het interview te horen dat Annefleur Schipper en Vera Siemons hadden met Kristen Stewart. Aanleiding? De film Love 'Lies Bleeding'.

Een film over verlangen, obsessie, wraak én een goede biceps. 'De Lesbische Liga' ging met de trein (en met een verhoogde hartslag) naar de wereldwijde première in Berlijn en interviewden daar hun heldin actrice Kristen en de regisseur van de film Rose Glass, één op één. Annefleur en Vera mochten als enige Nederlandse media-outlet een video-interview afnemen met Kristen en Rose. Deze exclusieve video is vanaf zaterdag 30 maart te zien op het YouTube-kanaal van de 'De Lesbische Liga'.


Annefleur over haar bucketlist interview: 'Kristen Stewart is zonder twijfel de belangrijkste openlijk queer actrice van het moment in Hollywood en misschien wel van deze generatie. Dat wij haar met onze zelf begonnen podcast 'De Lesbische Liga' hebben kunnen interviewen op de Berlinale was dan ook een gigantisch bucketlist moment. Ze maakte eerder al furore met een Rolling Stone cover, speelt in de meest gehypte A24 film van het moment én nu zegt ze ook nog ‘GOOD GIRL’ tegen ons in de podcast, wat wil een lesbische meid nog meer?'

Vera vult aan: 'Daarbij was het voor ons topsport om alles wat we DOLGRAAG wilden weten van deze twee fantastische vrouwen in zes minuten proberen te vragen. We hebben in ieder geval ons uiterste best gedaan om ook alles waar de Liga’s (onze luisteraars) om staan te springen in dit interview ter sprake te brengen. Bovenal zijn we ontzettend blij met de representatie van dit soort queer films op het witte doek anno 2024, de lesbische filmrevolutie is begonnen!'

Te horen EN te zien
Het interview met Kristen Stewart en Rose Glass is vanaf aanstaande zaterdag 30 maart vanaf 10.00 uur te beluisteren in de podcast 'De Lesbische Liga' via je favoriete podcastkanaal en vanaf 10.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van 'De Lesbische Liga'.

Over de film 'Love Lies Bleeding'
In een afgelegen dorp in de jaren '80 in New Mexico wordt het leven van sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) volledig op zijn kop gezet wanneer bodybuilder Jackie (Katy O'Brian) in haar sportschool verschijnt. Jackie, die werkt bij de schietbaan van Lou’s criminele vader, zet alles op alles om te trainen voor de belangrijkste bodybuildwedstrijd in Las Vegas, iets waar Lou haar maar ál te graag bij helpt. Het prille maar intense liefdesgeluk krijgt echter een onverwachte wending wanneer Lou's zus op brute wijze mishandeld wordt en in het ziekenhuis belandt. Al snel loopt alles op gewelddadige wijze uit de hand en moet Lou niet alleen het duistere verleden van haar vader onder ogen komen, maar ook dat van zichzelf. Een soms letterlijk bloedstollend verhaal, vol absurditeit, passie én guns.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers