Het vernieuwde HBO Max lanceert in Nederland

maandag 10 juni 2024
Foto: © Warner Bros. Discovery 2024

Warner Bros. Discovery (Nasdaq: WBD) heeft de plannen gepresenteerd van de vernieuwde HBO Max-streamingdienst tijdens een perspresentatie in Amsterdam. Het vernieuwde HBO Max lanceert morgen in Nederland.

HBO Max brengt het huidige HBO Max, discovery+ en Eurosport samen en biedt een verbeterde kijkervaring met een nieuwe app. Met nieuwe verhalen van merken zoals onder andere: Warner Bros., the DC Universe, HBO Originals, Max Originals, Discovery, TLC, Cartoon Network, Eurosport bevat de nieuwe HBO Max-app straks twee keer zoveel content.


De lancering gaat gepaard met de langverwachte terugkeer van de HBO Original-serie 'House of the Dragon', waarvan het tweede seizoen op 17 juni in première gaat. Daarnaast is een nieuw seizoen van 'Industry' (12 augustus) gepland en verschijnt in het najaar de nieuwe serie 'The Franchise'. Ook Max Originals gebasseerd op populaire Warner Bros. Picures franchises zoals 'The Penguin', 'Welcome to Derry' (Stephen King’s IT) en de spin-off serie van de blockbusterfilm 'Dune - Dune: Prophecy' - verschijnen dit najaar op HBO Max.  

Lokale producties
Tijdens de perspresentatie werd aangekondigd dat acteur en komiek Jeroen van Koningsbrugge in het najaar van 2024 te zien is in een nieuwe serie. Van Koningsbrugge gaat  in Europa op reis op zoek naar afgelegen plekken, gebouwen en constructies. Samen met een Urban-Exploring expert komt hij op de meest mysterieuze plekken en duikt hij de geschiedenis in op zoek naar interessante verhalen uit het verleden.

In de zomer lanceert HBO Max eerst een nieuw seizoen van de populaire reality-serie 'Eating With My Ex: Going Dutch'. In 'Eating With My Ex: Going Dutch' – dat terugkomt voor een vierde seizoen in augustus – komen reality-sterren elkaar voor het eerst sinds de break-up weer onder ogen. De ex-koppels krijgen elke gang een nog niet eerder gestelde vraag voor elkaar. Brengt dit laatste avondmaal de exen juist dichter bij elkaar of drijft het hen nóg verder uit elkaar?

Ook is een nieuw seizoen van het meest geliefde transgender koppel van Nederland 'Louisa & Rowan' te zien op HBO Max. Bij de start van hun reality serie tien jaar geleden zagen fans al hoe de twee met elkaar in het huwelijksbootje stapten, maar nu komt hun grote droom uit om óók voor de kerk te trouwen. En waar doe je dit beter, dan in het land van de liefde: La bella Italia! 'Louisa & Rowan: De Italiaanse Bruiloft' is vanaf augustus te zien op HBO Max.

Het tweede seizoen van de hitserie 'De Frogers: Happy Campers' is dit najaar ook te zien bij HBO Max. Het kamperen met de héle familie is de Frogers zo goed bevallen, dat ze weer met elkaar op kampeertrip gaan. Dit keer reizen ze af naar het zuiden van Engeland, in de hoop iets meer zon en minder regen te hebben dan in het eerste seizoen.  

Sport Add-on
Met de Sport Add-on hebben sportliefhebbers goud in handen. Met deze add-on - die toegevoegd kan worden aan elk basis-abonnement – volgt de sportfan alles van álle tennis Grand Slams - Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon en US Open, drie grote Grand Tours - Giro d’Italia, Tour de France en La Vuelta a España, verder aangevuld met Tour de France Femmes, 24 Hours of Le Mans, Snooker, PGA Golf, alle UFC events exclusief en alle grote winter sporten World Championship en World Cup-evenementen.

Olympische Spelen van Parijs 2024
HBO Max is tijdens de Olympische Spelen de enige plek waar fans álle momenten live en on-demand kunnen bekijken. Het volledige live en on-demand aanbod van de Olympische Spelen van Parijs 2024 is automatisch aan elk basis-abonnement toegevoegd, zodat álle HBO Max-abonnees toegang hebben tot hét sportevenement van het jaar.

Dit jaar worden er door 10.500 atleten, 45 sporten beoefend op 41 locaties en wordt er meer dan 3800 uur aan live content verwacht. Op HBO Max zijn álle olympische sporten live te streamen van begin tot einde, zonder onderbrekingen, en de belangrijkste evenementen zijn met Nederlands commentaar. Met de handige 'Medaille-meldingen' en 'Sleutelmomenten’ hoef je als sportfan niks meer te missen. Exclusief te zien zijn de sporten klimmen, skateboarden, surfen & golf. Naast alle olympische wedstrijden kunnen ook alle Eurosport-programma's live of on-demand gestreamd worden.  

Olympische programmering en presentatoren:

'Bonjour Paris' – elke ochtend live tussen 8:00-08:45 uur
Live vanaf het Trocadero in Parijs neemt presentator Herbert Cool de dag door en bekijkt welke sporten die dag centraal staan en welke Nederlandse & Belgische atleten in actie komen. Wat worden de mogelijke medaillemomenten en welke momenten mogen we niet missen vandaag?

Live Sport – elke dag tussen 08:45-22:30 uur  
Bekijk de gehele dag door de beste olympische live sport waarbij de focus ligt op de Nederlandse atleten en sporten zoals atletiek, wielrennen, zwemmen, roeien en hockey. Afgewisseld met expert analyses van o.a. Ranomi Kromowidjojo en Jip van den Bos, interviews en de beste verhalen uit Parijs.

'Bonne Nuit, Paris' – elke avond live tussen 22:45-23:30 uur   
De dagelijkse liveshow Bonne Nuit, Paris wordt gepresenteerd door Neal Petersen die je in drie kwartier bijpraat vanuit Parijs. Met alle hoogtepunten, de Nederlandse prestaties en alle andere belangrijke actie van de dag ben je weer helemaal op de hoogte.

'Nesim & Fraasie: Medaille Matties' – elke avond vanaf 22:00 uur
Social influencer comic duo Nesim & Fraasie geven een verfrissende en andere blik op de Olympische Spelen! In Parijs dompelen ze zich volledig onder in alles wat met de Olympische Spelen te maken heeft en laten zij een kant zien zoals alleen zij dat kunnen.

Ranomi Kromowidjojo expert en verslaggever
Drievoudig olympisch kampioen Ranomi Kromowidjojo gaat voor HBO Max en Eurosport als analist en reporter aan de slag tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Uiteraard gaat zij als voormalig professioneel zwemmer de zwemwedstrijden uitvoerig analyseren. Ook doet zij verslag van de verschillende andere sporten. Voor Kromowidjojo een uitgelezen kans om dit keer niet als olympisch deelnemer, maar als echte sportfan de Olympische Spelen te ervaren en mooie reportages te maken van alles wat er gebeurt in Parijs.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers