Gouden Kalf voor 'De Zaak Menten'

vrijdag 29 september 2017

Vrijdag werd op het L'OR Gouden Kalveren Gala bekendgemaakt dat MAX' 'De Zaak Menten' een Gouden Kalf heeft gewonnen in de categorie 'Beste Televisiedrama'. Regisseur Tim Oliehoek nam de prijs in ontvangst.

'In deze driedelige dramaserie over het waargebeurde verhaal van Hans Knoop en zijn jacht op oorlogsmisdadiger Pieter Menten, lopen heden en verleden op vernuftige wijze door elkaar heen. Met bescheiden middelen is historisch archiefmateriaal ingenieus verweven met fictieve scènes. Dit levert intrigerend televisiedrama op dat nergens aan effectbejag doet, terwijl zoiets gezien het onderwerp op de loer ligt. Uit het geheel spreekt integriteit en beheersing op alle vlakken: het scenario is efficiënt, de cameravoering narratief, de montage strak, de cast sterk, het spel over de hele linie zeer overtuigend. Tim Oliehoek overtreft zichzelf, hij stuwt zijn acteurs en crew op tot grote hoogte en weet met een goed en relevant verhaal - zonder zich van pathetiek te bedienen - een breed televisiepubliek te raken.' (Juryrapport Gouden Kalveren 2017 – Beste Televisiedrama)


Over 'De Zaak Menten'
In 'De Zaak Menten' zien we hoe journalist Hans Knoop, hoofdredacteur van het aan De Telegraaf gelieerde weekblad Accent, langzaamaan persoonlijk betrokken raakt bij de jacht op de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Knoop bijt zich vast in het verhaal, maar Menten geeft zich niet zomaar gewonnen.

Het scenario van 'De Zaak Menten' is geschreven door Robert Jan Overeem en Jan Harm Dekker op basis van het boek 'De zaak Menten – Het complete verhaal', geschreven door Hans Knoop. De Zaak Menten is geproduceerd door NL Film in samenwerking met Omroep MAX. De regie is in handen van Tim Oliehoek.

Cast
O.a. Guy Clemens (Hans Knoop), Aus Greidanus sr. (Pieter Menten), Arian Foppen (jonge Pieter Menten), Noortje Herlaar (Betty Knoop) en Carine Crutzen (Meta Menten).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers