Gordon en jongeren met Down belanden in rollercoaster van emoties en avontuur

maandag 22 november 2021

In 'Down the Road' maakt Gordon een intense roadtrip met zeven jongeren met het Downsyndroom, die elkaar vooraf niet kennen. Tijdens hun reis dwars door Nederland zoeken zij - ieder op zijn eigen manier – naar avontuur, vriendschap, liefde en nieuwe ervaringen.

Samen met Gordon storten zij zich van de enige uitdaging in de andere en beleven ze de mooiste avonturen. Zoals meevliegen met een helicopter of samen een vastgelopen bus uit het zand trekken.


Voor Nick (26), Liam (21), Thirza (19), Carlijne (27), Lizzy (25), Tiemen (20) en Kai (21) is het een unieke ontdekkingsreis door Nederland; van Maastricht tot aan Texel, van stroopwafels bakken in Gouda tot aan werken op een boerderij in Drenthe. Maar ook een innerlijke ontdekkingsreis: hun eigen beperkingen leren kennen, zelfstandiger leven en nieuwe ervaringen opdoen. Hun avontuur levert nieuwe vriendschappen op.

Gordon: 'Deze roadtrip met deze groep jongeren was een onvergetelijk avontuur met mooie en liefdevolle momenten, maar soms ook ontroerend en pijnlijk. Net zoals in het normale leven. Je ziet deze jongeren echt groeien, zowel op emotioneel als fysiek vlak. Ze worden zelfstandiger en zijn zich bewuster van hun beperking. Wat mij vooral bijbleef is de puurheid van deze jongeren. Dat raakte mij echt. Ze zijn echt authentiek, direct en oprecht eerlijk. Ze spelen geen rol. Ik heb veel respect voor deze mensen gekregen. Enkele dagen na de opnames ging ik ze zelfs missen.'

'Down the Road' is geproduceerd door ITV Studios en gebaseerd op het gelijknamige programma uit België. Daar is het succesvolle format al vier seizoenen op de buis.

'Down the Road', vanaf 23 november wekelijks op dinsdag te zien om 21.30 uur op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers