Ghislaine Plag nieuwe presentator NOS Sport

zaterdag 2 maart 2024
Foto: © AVROTROS 2024

Ghislaine Plag wordt de nieuwe presentator van NOS Sport. De presentator gaat vanaf begin april verschillende radio- en televisieprogramma bij de NOS presenteren, waaronder 'NOS Sportjournaal', 'NOS Studio Sport' en 'NOS Langs de Lijn'.

Plag nam eind 2023 afscheid van het NPO Radio 1-programma 'Spraakmakers' (KRO-NCRV), na zes jaar als vaste presentator van de radiotalkshow. De NOS was na het vertrek van presentator Herman van der Zandt op zoek naar een ervaren presentator.  


Ghislaine Plag: 'De afgelopen jaren heb ik tijdens de Olympische Spelen RadiOlympia gepresenteerd op NPO Radio 1 en dat vond ik ontzettend leuk. Ik hou van de dynamiek en de intensiteit in de sport, maar ook de verhalen van de sporters. Het is vaak alles of niets, je weet nooit hoe uitzendingen verlopen en dat snelle schakelen en improviseren vind ik heerlijk. Dus ik heb enorm veel zin om meer sportuitzendingen te gaan maken, zeker iconisch programma’s als 'Langs de Lijn' en 'Studio Sport'.'

‘We zijn blij en trots dat Ghislaine bij ons komt werken', zegt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport. 'Ghislaine brengt overal waar ze komt een positieve energie met zich mee. Bovendien is ze enorm goed in zich te verplaatsen in het publiek én in staat om onderwerpen voor iedereen helder en begrijpelijk te maken. We kijken dan ook enorm uit naar de samenwerking.'

Ghislaine Plag (48) presenteert al sinds 2006 verschillende tv- en radioprogramma’s bij de NPO. Op televisie was presenteerde ze de NCRV-programma’s 'Rondom 10', 'Netwerk' en 'Debat op 2'.

Op de radio was ze de afgelopen zes jaar de vaste presentator van het NPO Radio 1-programma 'Spraakmakers' (KRO-NCRV), dat ze zelf mede ontwikkelde. Eerder presenteerde Plag onder meer 'Stand.nl' en 'Casa Luna'. Voor haar radiowerk ontving ze in januari van dit jaar de Marconi Oeuvre Award. De jury oordeelde dat Plag 'als geen ander in staat om écht contact te hebben met die onmisbare luisteraar'.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers