Frank Evenblij strikt Oerlemans voor eerste interview in acht jaar in 'Evenblij maakt Vrienden'

donderdag 25 augustus 2022

Al sinds 2009 weet Frank Evenblij met zijn ontwapenende ontmoetingen de grootste sterren uit binnen- en buitenland te ontdooien en warm uit te serveren.

In de nieuwe reeks van 'Evenblij maakt Vrienden' ontmoet Frank de allergrootste Nederlanders die op dit moment excelleren op wereldniveau. Allemaal ontstegen zij Nederland en zichzelf om internationaal carrière te maken.


Evenblij strikt Reinout Oerlemans voor zijn eerste interview in acht jaar. Voor het eerst sinds de verkoop van zijn Eyeworks en zijn dramatische hartaanval laat Oerlemans camera’s toe in zijn privé-leven. En als hij iets doet, doet hij het goed. In deze special van 50 minuten laat hij alles zien: zijn huis, zijn bedrijf, zijn leven, zijn trots, zijn zorgen en zijn verdriet. En al zijn nieuwe vrienden, waaronder niemand minder dan rap-legende LL CooL J.

Naast Reinout Oerlemans ontmoet hij ook Ilse DeLange, over haar succes als muzikant en haar tv-carrière in Duitsland, wijnboer Ilja Gort die zijn chateau in de Bordeaux overdraagt aan zijn zoon, het verbijsterende relaas van oorlogskind en atletiek-sensatie Abdi Nageeye en het sprookje rond zangeres Karsu, die Turkije aan haar voeten kreeg om haar vader te eren.

In deze kleurrijke en diverse specials leren we niet alleen de personen kennen, maar ook hun levens en omgeving. Evenblij gaat met ze op pad en reist actief mee in nieuwe werelden, om die te begrijpen, vol verwondering, maar ook met een rauwe kritische blik. Maar bovenal zien we eerlijke, vrolijke, scherpe en geestige portretten van buitengewone talenten, die we nooit eerder zó echt en menselijk op televisie zagen.

Frank: 'Ik vind het echt geweldig om van deze mensen de tijd te krijgen ze beter en ook op een andere manier te leren kennen. Dit programma is een droom en hoop het nog jaren te mogen maken!'

'Evenblij maakt Vrienden' is een coproductie van BNNVARA, The Media Brothers en Binky TV.

'Evenblij maakt Vrienden', vanaf vrijdag 9 september om 21.25 uur bij BNNVARA op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers