'Feuten' in 2013 naar het witte doek

donderdag 22 maart 2012

In 2013 kan er gebrast worden in de Nederlandse bioscopen. Niet meer thuis met een liter bier op de bank, maar in je jasje-dasje hobbelen naar de bios. De BNN-dramaserie Feuten zal volgend jaar een uitstapje maken naar het witte doek. Momenteel wordt door BNN en Pupkin Film druk gewerkt aan alle voorbereidingen. Regisseur Lourens Blok is met de schrijvers van de serie volop bezig met het scenario voor de film.

Het wordt een opzichzelfstaand verhaal, maar wel gebaseerd op de succesvolle televisieserie. Het tweede seizoen van Feuten nadert momenteel de ontknoping. De laatste twee afleveringen van BNN's 'Feuten' zijn maandag 26 maart en 2 april om 20.25 uur te zien bij BNN op 3.

Acteurs Manuel Broekman, Tim Murck en Hanna Verboom doen mee en reageren enthousiast op de komst van de film. Hanna Verboom: 'Ik ben er trots op dat we met Feuten een serie hebben neergezet die de grenzen aftast. De karakters worden per aflevering sterker. Ik kijk er dan ook erg naar uit om me verder te verdiepen in Marie-Claire en haar gekte nog meer naar boven te brengen. Met een film voor de boeg belooft dat heel wat. Samen met de schrijvers gaan we daarvoor zorgen, you ain’t seen nothing yet...'

'Feuten' is een dramaserie over het Nederlandse studentencorps. In het eerste seizoen stortte slagerszoon Bram Wagtmans (Manuel Broekman) zich in de ontgroening van de prominente studentenvereniging H.S.C Mercurius. Eenmaal geïnaugureerd ontdekte hij het goede leven van het corps, maar raakte hij ook verwikkeld in een moordschandaal. In het tweede seizoen komt Bram door een onderhandse deal aan het roer van H.S.C. Mercurius. Hij pleit Olivier de Ruijter (Tim Murck) vrij in ruil voor de belangrijkste rol in de Senaat. Bram heeft gewonnen, denkt hij… Maar niets is wat het lijkt.

In de laatste twee afleveringen van seizoen twee viert praeses Bram zijn 21ste verjaardag met zijn nieuwe vriendin Charlie (Abbey Hoes). Achter de schermen gebeurt er van alles om deze prille liefde de kop in te drukken. Vooral ex Marie-Claire (Hanna Verboom) is woedend. Bram beseft dat zijn toekomst bij Mercurius groot gevaar loopt en komt in actie. Maar anderen willen dat Bram kapot gaat. Koste wat kost.

Feuten wordt gecoproduceerd door BNN en Pupkin Film. De bioscoopfilm zal gedistribueerd worden door Independent Film.


Feuten

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers