Familiequiz 'Waku Waku' keert terug bij KRO-NCRV

woensdag 6 juli 2022

Kan een nijlpaard lachen? Eet een drachtig paard graag appeltaart? De familiespelshow 'Waku Waku' van KRO-NCRV geeft het antwoord! Met deze zinnige en onzinnige weetjes wil KRO-NCRV de liefde en kennis voor de natuur vergroten bij jong en oud.

Dit najaar keert de welbekende dieren- en natuurquiz in een gloednieuw jasje terug op de Nederlandse televisie. Onder leiding van presentator Sosha Duysker nemen vier bekende Nederlanders het tegen elkaar op. Vanaf maandag 17 oktober is het programma dagelijks te zien om 18.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.


Vertrouwde onderdelen
In de vernieuwde versie van 'Waku Waku' keren ook de vertrouwde onderdelen uit de spelshow terug: de bekende Nederlanders beantwoorden vragen aan de hand van filmpjes en voorwerpen, ze kunnen aapjes verdienen met juiste antwoorden en spelen wederom voor een zelfgekozen goed dierendoel. Daarnaast worden er vragen gesteld over het gedrag van dieren aan de hand van video’s die speciaal voor 'Waku Waku' in de Nederlandse dierentuinen worden opgenomen.

KRO-NCRV presentator Sosha Duysker begeleidt de vier kandidaten die het tegen elkaar opnemen in de strijd om zoveel mogelijk punten. De winnaar van de aflevering is degene met de beste kijk op het dierenrijk en wint een geldbedrag om te doneren. Aan het eind van de week is er één weekwinnaar die zal terugkeren in de finaleweek. Wie heeft de meeste kennis over de dieren en natuur om ons heen?

Boswachter Tim
Nieuw is de ronde met boswachter Tim Hogenbosch, ook bekend van KRO-NCRV's jeugdprogramma 'Beestenbrigade'. In elke aflevering vertelt de natuurexpert bijzondere weetjes over de dieren en de natuur in Nederland, waarop de BN’ers moeten raden of het waar is of niet.

Roy Aalderink, televisieproducent Concept Street: 'Grappige dierenfilmpjes en boeiende dierenweetjes zijn op sociale media zoals TikTok en Instagram populairder dan ooit. Dat maakt Waku Waku van alle tijden.'

'Waku Waku', vanaf 17 oktober om 18.25 uur dagelijks bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers