Familie Meiland heeft effe geen cent te makken in 'Chateau Bijstand'

zondag 6 maart 2022
Foto: SBS6 - © Talpa Network 2022

Na de Frogers en De Roelvinkjes gaan nu De Meilandjes de uitdaging aan om een maand lang op bijstandsniveau te leven. Martien, Erica, Maxime, Claire, baby Vivé en natuurlijk de twee honden, verruilen hun chique woning in Noordwijk voor een doorsnee huurhuis.

Met het programma vragen de Meilandjes specifiek aandacht voor ouders in de bijstand: de familie zet zich in voor Stichting Babyspullen. Vanaf maandag 7 maart om 20.30 uur is elke week op SBS6 te zien hoe ze het ervan afbrengen.


'Chateau Bijstand' begint met het inleveren van alles wat bij het normale leven van de familie Meiland hoort, zoals bankpasjes, auto’s, laptops en mobiele telefoons. De familie krijgt een klein bedrag voor de inrichting van hun nieuwe huisje én voor de aanschaf van een derdehands auto. Vervolgens moeten ze gedurende een maand leven van een zeer beperkt budget. Dat budget is niet alleen voor de dagelijkse boodschappen: ze worden ook geconfronteerd met situaties waar normale gezinnen in de bijstand ook mee te maken krijgen. Hoe organiseer je bijvoorbeeld een (kinder)feestje voor weinig?

De maand in 'Chateau Bijstand' zal niet makkelijk zijn, maar de Meilandjes gaan er vol voor. Met hun avontuur zetten ze Stichting Babyspullen in de kijker, een stichting die zich inzet voor aanstaande ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Stichting Babyspullen zamelt gebruikte en nieuwe babyspullen in om er babystartpakketten van te maken.

'Chateau Bijstand' is een co-productie van Talpa Entertainment Productions en ITV Studios.

'Chateau Bijstand', vanaf maandag 7 maart om 20.30 uur op SBS6.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers