Exclusieve blik op 112-meldingen in nieuw SBS6-programma 'De Meldkamer'

zaterdag 27 februari 2016

Het nieuwe realityprogramma 'De Meldkamer' biedt de kijker een niet eerder vertoonde blik in de wereld van 112-meldingen en het afhandelen van deze indringende incidenten door de politie.

Met behulp van getuigen, cameratoezicht en vooral zeer snel handelen maakt de politie jacht op de criminelen.


De medewerkers van de meldkamers handelen de honderden 112-meldingen af die er dagelijks binnenkomen. Hier krijgen zij te maken met de meest heftige situaties en bijbehorende emoties. De moderne meldkamer is al lang geen telefooncentrale meer, van waaruit politiemensen en andere hulptroepen worden aangestuurd. Tegenwoordig is de meldkamer een hypermodern zenuwcentrum bij het oplossen van levensbedreigende en criminele incidenten, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van videobeelden. De beelden zijn afkomstig van actioncams, bewakingscamera’s, helikopters, smartphones en toezichtcamera’s op straat. Op grote videowalls komen al deze beelden binnen bij de medewerkers van de meldkamers door heel Nederland. Videobeelden, aangevuld met informatie uit social media en vanuit Burgernet, spelen binnen de politie een steeds grotere rol in het oplossen van problemen; beeld zegt meer dan 1000 woorden.

'De Meldkamer' wordt geproduceerd door Screentime Entertainment, in samenwerking met de Nederlandse politie.

'De Meldkamer', vanaf zondag 28 februari om 20.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers