Erik van der Hoff keert terug bij Net5 voor 'De Grote Muziekquiz'

dinsdag 4 april 2023
Foto: Net5/Talpa Network - © Wessel de Groot 2023

Erik van der Hoff is terug bij Net5! Vanaf woensdag 5 april om 20.30 uur presenteert hij 'De Grote Muziekquiz', een gezellige show volledig in het teken van muziek.

Van der Hoff is een vertrouwd gezicht op de zender, eerder presenteerde hij titels als 'Het Blok', 'SamenWonen' en 'House Rules NL'.


In 'De Grote Muziekquiz' spelen twee teams van BN’ers onder leiding van Erik een flitsende en vooral gezellige quiz, waarbij alle vragen in het teken staan van muziek. Onder anderen Winston Gerschtanowitz & Evelien de Bruijn vs. Ruben van der Meer & Horace Cohen en Kluun & Glenn Helder vs. Carolina Dijkhuizen & Roos Schlikker, nemen het tegen elkaar op. De ene keer moet een songtekst afgemaakt worden, bij een volgende vraag een nummer herkend worden door alleen drums of gitaar en natuurlijk worden de deelnemers getest op hun algemene muziekkennis. De quiz heeft een hoog meespeelgehalte voor de kijker thuis. Erik heeft er zin in: 'Voor iemand die enorm van muziek en tv maken houdt is het een feest om dit programma te mogen maken. Het mooie van de muziekfragmenten is dat je even wordt teruggezogen in de tijd en herinneringen.'

April = The Greatest Hits maand bij Net5
'De Grote Muziekquiz' is onderdeel van The Greatest Hits maand bij Net5. Na twee eerdere succesvolle edities, staat de zender voor het derde jaar op rij de gehele maand april in het teken van muziek.

Vanaf woensdag 5 april om 21.30 uur is 'The Greatest Hits' – met stip op 1 te zien. In dit programma maken onder anderen Gerard Ekdom, Erik de Zwart, Patricia Paay, Shirma Rouse, Jody Bernal, Eva Simons, William Rutten, Niels Geuzebroek en Harry Slinger een reis door de decades aan de hand van hun herinneringen bij en anekdotes over nummer 1-hits van 1980 tot 2010. Veel nostalgie en herkenbaarheid, een heerlijke trip down memory lane.

Iedere donderdag, vrijdag en zondag zijn de grootste, mooiste en ontroerendste muziekfilms en -documentaires te zien, waaronder: 'Bohemian Rhapsody', 'Mamma Mia!' en 'Mamma Mia: Here we go Again', 'Grease', 'The High Note' (tv-première), 'The Bodyguard', 'Amy' en 'George Michael: Portrait of an Artist'.

'De Grote Muziekquiz', vanaf 5 april 4 weken lang elke woensdag om 20.30 uur.'The Greatest Hits – met stip op 1', vanaf 5 april 4 weken lang elke woensdag om 21.30 uur.
Iedere donderdag, vrijdag en zondag muziekfilms en -documentaires.

'The Greatest Hits' pop-up store
Van 3 t/m 9 april richt Net5 een 'The Greatest Hits' pop-up store in op station Utrecht Centraal. In de store kunnen bezoekers zelf een reis maken door de muzikale decades. Door middel van videofragmenten en een quiz uit het desbetreffende decennium, waan je je weer even helemaal in die tijd. Daarnaast worden diverse muziekfilms en documentaires tot leven gebracht en kunnen bezoekers op de foto in hun favoriete filmset.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers