EO-kinderprogramma 'Hallo, Ik Heb Kanker' wint Televizier-Ster Jeugd

vrijdag 7 oktober 2022
Foto: © Evangelische Omroep 2022

Het EO-programma 'Hallo, Ik Heb Kanker' heeft de Televizier-Ster Jeugd gewonnen voor het beste kinderprogramma. De prijs werd vanavond (6 oktober) uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré Amsterdam.

EO-presentator Anne-Mar Zwart ontving de prijs uit handen van Noël van Kleef en Thorn de Vries.


'Hallo, Ik Heb Kanker' verslaat door het in de wacht slepen van de Televizier-Ster Jeugd kinderprogramma’s 'Hands-up' (KRO-NCRV) en 'Steken en Prikken' (BNNVARA).

Anne-Mar over het winnen van de prijs: 'Ik vind het bijzonder om de Televizier-Ster Jeugd te winnen voor ons programma 'Hallo, Ik Heb Kanker'. Vorige week kregen we te horen dat een van onze tieners Marleen op 11-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van haar ziekte. Je weet dat je een programma maakt met kwetsbare kinderen, maar op zo’n moment krijgt een nominatie toch een heel andere lading. Samen met Rose, Olivier en Kelsie gaf zij vloggend een inkijkje in het leven met kanker, de mooie en minder mooie momenten. Er is met heel veel liefde en zorg gewerkt aan dit programma, dat dit door het publiek gewaardeerd wordt vind ik fantastisch. Deze prijs is voor Marleen, Olivier, Kelsie en Rose en voor alle kinderen die te maken krijgen met kanker.'

Over het programma
In dit seizoen van 'Hallo, Ik Heb Kanker' delen vier tieners hun dagelijks leven met kanker. Met een vlogcamera leggen Kelsie, Rose, Olivier en Marleen de mooie en minder mooie momenten van hun leven vast. Hoe vinden zij de balans tussen school, vrienden en vriendinnen, hobby’s en de behandelingen in het Prinses Máxima Centrum? Anne-Mar gaat regelmatig bij ze langs om te zien hoe het met ze gaat. Hallo, ik heb kanker laat zien dat omzien naar kinderen die leven met kanker ontzettend belangrijk is en het onderwerp kanker bespreekbaar maken daarin een eerste stap is.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers