EO-kinderprogramma 'Checkpoint' stopt na 14 jaar

dinsdag 21 maart 2023
Foto: EO - © Nathalie van der Straten-Folkersma 2022

Afgelopen weekend is de laatste aflevering uitgezonden van het EO-kinderprogramma 'Checkpoint', dat het laatste seizoen 'Checkpoint Basecamp' heette.

De NPO heeft besloten in te zetten op een ander uitdagend programma voor kinderen. EO-hoofdredacteur Eveline Groeneveld kijkt met trots terug: 'Hiermee komt er een einde aan een tijdperk van 14 jaar avontuurlijke tests met verschillende testteams, presentatoren en toffe stunts. In 2014 wonnen we zelfs de Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma. 'Checkpoint' is echt een begrip geworden en daar hebben veel teamleden jarenlang hard aan gewerkt.'


Nu 'Checkpoint' stopt, wordt er gewerkt aan een nieuw EO-kinderprogramma voor NPO Zapp. Hoe dat er precies uit gaat zien, is op dit moment nog niet bekend.

Robert Fortuijn, genremanager kinderen bij de NPO: 'We zijn trots op wat het EO-programma 'Checkpoint' de afgelopen 14 jaar heeft laten zien op NPO Zapp: van de betrokken presentatoren tot de steeds ontwikkelende testteams en zelfs een Gouden Stuiver. Maar we zien ook dat het kijkgedrag van kinderen de afgelopen jaren sterk veranderd is. Daarom verkennen we nu met de EO andere wegen naar een kinderprogramma op NPO Zapp.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers