'EenVandaag Verkiezingsdebat' met zeven politieke leiders vanuit Erasmus Universiteit

dinsdag 14 februari 2023
Foto: AVROTROS - © Nico Kroon 2022

Vanuit de Erasmus Universiteit in Rotterdam wordt drie dagen voor de Provinciale Staten-verkiezingen het EenVandaag Verkiezingsdebat gehouden. Voor een zaal met 800 studenten gaan zeven politiek leiders, in wisselende samenstelling, met elkaar in debat gaan over stikstof, migratie en economie.

Het stikstofdebat gaat tussen Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA) en Caroline van der Plas (BBB). Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Attje Kuiken (PvdA) debatteren over migratie. In het laatste debat staat de economie centraal; Lilian Marijnissen (SP), Geert Wilders (PVV), Attje Kuiken (PvdA), Mark Rutte (VVD), Wopke Hoekstra (CDA) en Sigrid Kaag (D66) nemen het tegen elkaar op. Alle debatten, die in totaal vijftig minuten duren, staan onder leiding van 'EenVandaag'-presentator Pieter Jan Hagens. In de zaal zitten studenten van MBO, HBO en de universiteit.


Met de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart wordt indirect gestemd voor de zetels in de Eerste Kamer. Die samenstelling is weer van belang voor de uitvoerbaarheid van het kabinetsbeleid. De verkiezingen zijn dus vooral een referendum voor het kabinet Rutte IV.

'EenVandaag Verkiezingsdebat', maandag 13 maart om 18.15 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers