Een nieuwe wereld gaat open in het nieuwe RTL 4-programma 'Doof!'

zaterdag 6 september 2014

Hoe beleef je het als er plotsklaps een hele nieuwe wereld voor je open gaat? Dankzij een medische ingreep is het tegenwoordig mogelijk dat sommige doven tóch kunnen horen.

Voor het eerst, na een voor hen eeuwigdurende stilte, horen zij muziek, het ruisen van de wind of de stem van hun kind. Het is een moment dat hun leven voor altijd zal veranderen. In het nieuwe, driedelige RTL 4-programma 'Doof!', dat op zondag 7 september van start gaat, volgt presentatrice Natasja Froger mensen die dit ondergaan.


Bijna anderhalf miljoen Nederlanders hebben een slecht gehoor. Een derde van hen leeft in een constante stilte. Niet alleen kost het hen veel extra energie om zich in het dagelijks leven staande te kunnen houden, met het ontbreken van geluid gaat er ook veel aan hen voorbij. Daarom ondergaan jaarlijks zo’n zeshonderd dove en zeer slechthorende Nederlanders een bijzondere medische ingreep. Zij krijgen een zogenaamde cochleair implantaat (CI) in het slakkenhuis van het oor en met dit ‘bionische oor’ kunnen ze wel allerlei geluiden horen. In 'Doof!' leert Natasja een aantal van hen nog voor de ingreep kennen. Vervolgens mag zij getuige zijn van dit bijzondere traject, waarin deze mensen na lange tijd of soms voor het eerst in hun leven kunnen horen.

'Doof!' wordt geproduceerd door Tuvalu Media en is gebaseerd op het internationale format 'Out Of The Silence' van FormatKitchen/Tuvalu Media, dat inmiddels aan tien landen is verkocht.

'Doof!', vanaf zondag 7 september om 20.00 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers