Drie muziekdocumentaires in 'Het Uur van de Wolf'

maandag 13 maart 2023

In het documentaire-programma van de NTR 'Het Uur van de Wolf' zijn de komende dinsdagen drie muziekdocumentaires te zien.

'Piano Dreams'
Dinsdag 14 maart 2023 om 23.00 uur op NPO 2


Er zijn zo’n 40 miljoen pianostudenten in China, en slechts 30 kunnen er jaarlijks een plek bemachtigen aan het Shanghai Conservatorium, de meest prestigieuze muziekschool van het land met tal van gerenommeerde leraren. De Ierse regisseur Gary Lennon kreeg unieke toegang tot dit conservatorium, en volgt in de documentaire 'Piano Dreams' drie uitzonderlijke studenten op hun weg om net zo wereldberoemd te worden als China’s superster Lang Lang.

'Hans Zimmer - Hollywood Rebel'
Dinsdag 21 maart 2023 om 22.40 uur op NPO 2

Hij is één van de meest gewilde filmcomponisten van dit moment: Hans Zimmer. Hij schrijft  muziek voor blockbusters als 'Pirates of the Caribbean' en 'The Lion King', maar ook voor de natuurdocumentaires van David Attenborough. Daarnaast geeft hij wereldwijd concerten waarbij hij in uitverkochte zalen en stadions speelt. In de documentaire 'Hans Zimmer – Hollywood Rebel' is te zien hoe de componist er in slaagt de filmmuziek te vernieuwen en hoe hij met een paar noten een filmscène tot leven weet te brengen.

'The Sound Weavers – Van Einaudi tot Beving'
Dinsdag 28 maart 2023 om 22.40 uur op NPO 2

Hun muziek bereikt mensen over de hele wereld, albums worden miljoenen keren gestreamd en trekken jong en oud naar de concertzalen. Neoklassiek, zoals de nieuwe muziektrend  wordt genoemd, is een megahit. De verstilde composities met vaak minimalistische melodieën, waarin piano de hoofdrol speelt, zijn voor velen hèt middel geworden om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. De documentaire 'The Sound Weavers – Van Einaudi tot Beving' onderzoekt het succes van een nieuwe generatie componisten.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers