Dramaserie 'Maud & Babs' keert terug bij MAX

donderdag 2 november 2023
Foto: Omroep MAX © Lucas van der Rhee 2023

Het lijkt soms wel alsof mantelzorg meer stuk maakt dan je lief is. Dat blijkt in het tweede seizoen van de succesvolle MAX-dramaserie 'Maud & Babs'.

Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs, die begint te dementeren. De familieverhoudingen worden op scherp gezet als Babs niet meer thuis kan wonen.


Babs dementeert. Zelf ziet ze dat niet zo, maar dochter Maud kan alleen op haar letten als ze in een mantelzorgwoning in de tuin komt wonen. Dat legt een enorme druk op Maud, die ook nog verloskundige is en er wil zijn voor haar gezin. De verhoudingen met man Koen, haar jongvolwassen kinderen en haar zus Juliette komen op scherp te staan, als Maud tegen beter weten in probeert alle ballen in de lucht te houden. Om de toenemende zorg te kunnen bekostigen, moet het ouderlijk huis worden verkocht. Maar zus Juliette ziet dit als haar nieuwe atelier en zij doet er dus alles aan om de verkoop onmogelijk te maken. Totdat Maud door alle spanningen letterlijk instort. Maar wie zorgt er dan voor haar? En vooral, voor Babs?

Cast
De hoofdrollen in het tweede seizoen van 'Maud & Babs' zijn weggelegd voor Loes Luca (Babs), Rifka Lodeizen (Maud), Georgina Verbaan (Juliette) en Peter Paul Muller (Koen). Het scenario is geschreven door Patty Stenger (Vintage). De regie is in handen van Norbert ter Hall ('De Belofte van Pisa', 'Mi Vida', 'Bestseller Boy').

Nederlands Film Festival
Op maandag 25 september gaat de dramaserie 'Maud & Babs' in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Op die avond worden er afleveringen vertoond aan het publiek. Tevens is Maud & Babs seizoen 2 geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie in de categorie Dramaserie. De nominaties worden zondag 24 september bekendgemaakt en de uitreiking van de Gouden Kalveren vindt plaats tijdens het EY Gouden Kalveren Gala op vrijdag 29 september in Stadsschouwburg Utrecht.

'Maud & Babs', vanaf vrijdag 3 november om 21.30 uur bij MAX op NPO 1.

 

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers