Docu 'Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon' geeft inkijk in leven van kroonprinses

zondag 5 december 2021

De Net5-documentaire 'Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon' biedt, exact een dag voor haar achttiende verjaardag, een exclusieve inkijk in het leven van onze toekomstige koningin.

De special laat openhartige gesprekken zien met personen die Amalia van dichtbij hebben meegemaakt. Zo komt oud-burgemeester van Wassenaar Jan Hoekema aan het woord over zijn ervaringen met het koninklijk gezin, vertelt LINDA.-verslaggever Sam Hoevenaar over hoe de kroonprinses haar vrije tijd invult en weet entertainmentdeskundige Bart Ettekoven uit persoonlijke ervaring hoe het er in de jaren op de Bloemcampschool aan toeging.


Als vader van een schoolgenoot van prinses Amalia weet Bart Ettekoven hoe de wens van koning Willem-Alexander en koningin Máxima om hun dochters een zo normaal mogelijke jeugd te geven, zich in de praktijk op en rond de Bloemcampschool heeft vervuld. Jan Hoekema vertelt onder andere hoe hij door kringen rondom het hof werd benaderd toen zich een kwestie over prinses Amalia voordeed in zijn gemeente. Patrick van Katwijk is al ruim vijftien jaar royaltyfotograaf en vertelt in de Net5-docu uitgebreid over de momenten dat hij prinses Amalia binnen en buiten de muren van het paleis ontmoette, en ook koningin Máxima’s favoriete modeontwerper Edouard Vermeulen deelt leuke anekdotes over zijn samenwerkingen met Amalia.

Een voormalig persoonsbeveiliger wijdt uit over hoe beperkend opgroeien met 24/7 bewaking is voor een kind. Van een avondje naar de bioscoop tot een kort fietstochtje: Amalia’s beveiligers zijn altijd overal bij. Ook de luxe in en rond het paleis, Amalia’s hobby’s en dat wat ze deelt op sociale media komen aan bod. Hoe ziet haar leven eruit en wat voor koningin kan Nederland straks verwachten?

'Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon' is powered by LINDA. en wordt geproduceerd door Sam Hoevenaar, verslaggever Koninklijk Huis bij LINDA. en Stepping Stone Producties.

'Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon', maandag 6 december om 20.30 uur bij Net5 en op KIJK.nl.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers