Dit is de winnaar van 'Project Rembrandt 2024'

maandag 20 mei 2024
Foto: © NTR 2024

Thomas uit Amsterdam heeft de strijd om de felbegeerde titel 'beste amateurkunstschilder van Nederland' gewonnen. Onder begeleiding van Annechien Steenhuizen en gecoacht door Tyas Leeuwerink heeft hij de kans om zijn eigen talent verder te ontwikkelen met beide handen aangepakt. En met succes!

Volgens de vakjury heeft hij het meeste lef, eigenheid en breedste schildertechniek getoond.


Thomas: 'Mijn deelname is niks minder dan een onvergetelijke ervaring die ik voor de rest van m’n leven met trots met me mee zal dragen. Vanaf het begin werd al duidelijk hoe uitdagend het is om mee te doen. Wat ik niet had voorzien was de band die je met je medekandidaten en de productiecrew opbouwt, en de vrienden die je eraan overhoudt. Dat op zichzelf is een prijs die we allemaal mee naar huis slepen. Het was spannend om zo’n persoonlijk thema als mijn HIV-diagnose te behandelen. Dit was iets wat echt maar een kleine kern aan mensen van me wist. Los van het feit dat het goed voelde het onderwerp bespreekbaar te maken, voelde het ook goed en ontwapenend om de kijker en mijn medekandidaten een stukje dichterbij mezelf toe te laten. Al met al ben ik ontzettend trots op mezelf en mijn eindwerk, en ook mijn mede-finalisten die zichzelf overtreft hebben met prachtige werken. Ook al is het einde van dit avontuur bereikt, voelt het alsof het startsein zojuist is afgevuurd voor een spannende nieuwe reis in mijn leven als kunstenaar.'

Alle uitzendingen van de finale zijn terug te vinden op NPO Start en alle kunstwerken van de kandidaten uit dit seizoen zijn via de website te bekijken.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers