Deze kandidaten gaan knallen in nieuw seizoen 'Blow Up'

vrijdag 19 mei 2023
Foto: RTL 4 - © RTL 2023

Vorig jaar maakte heel Nederland voor het eerst kennis met de wondere wereld van ballonkunstwerken in de eerste ballonnenshow op tv ooit. Het entertainmentprogramma 'Blow Up' laat de kijker met een tweede seizoen opnieuw verrassen met prachtige en bijzondere creaties waarbij geen uitdaging te veel is.

Iedere week voeren de deelnemers onder leiding van het nieuwe presentatie-duo Martijn Krabbé en Leonie ter Braak spectaculaire opdrachten uit waarbij ze iedereen keer op keer weten te verbazen. Het nieuwe seizoen van 'Blow Up' is vanaf zaterdag 27 mei te zien bij RTL 4.


Benieuwd wie dit seizoen de strijd met elkaar aangaan voor de felbegeerde winst? Maak hieronder kennis met de deelnemers!

Birgit (49 jaar)  
De energieke Birgit is iemand die enorm enthousiast wordt van haar allergrootste passie: ballonnen. Vrienden omschrijven haar als lief, betrouwbaar en ontzettend zorgzaam. Naast haar werk in de ballonnenkunst, is Birgit iemand die graag bezig is, zo houdt ze van schilderen en wandelen. Ze is een ballondecorateur en bouwt graag grote, indrukwekkende kunstwerken.

Gijs (31 jaar)  
De altijd goedgehumeurde Gijs wordt ook wel omschreven als het zonnetje in huis. In zijn vrije tijd haalt hij graag zijn muzikale skills naar boven en heeft hij een passie voor duiken. Echter ligt zijn hart vooral bij het maken van kunstwerken met ballonnen en heeft hij hier ook zijn eigen bedrijfje in. Gijs haalt uit veel dingen energie en heeft ontzettend veel zin in zijn deelname aan 'Blow Up'.

Jacqueline (70 jaar)  
De nuchtere Jacqueline is iemand die vol energie zit en graag bezig blijft. Ze is altijd creatief bezig en kan absoluut niet stilzitten. Naast ballonvouwen is ze onder andere bezig met schilderen en werkt ze in het theater. Ballon-artiest Jacqueline houdt van uitdagingen en geen techniek is voor haar te gek. Volgens haar is alles te leren, zolang je het maar probeert.

Jozua (39 jaar)  
De creatieve Jozua is een allesdoener met veel liefde, fantasie en passie. In zijn vrije tijd is hij graag in de natuur, waar hij veel inspiratie opdoet voor zijn kunstwerken. Verder kookt hij graag, loopt hij hard en houdt hij ervan om leuke dingen te ondernemen. Wanneer Jozua bezig is met ballonnen, werkt hij graag vanuit zijn fantasie. Hij is dol op uitdagingen en heeft daarom ook ontzettend veel zin in het programma.

Kim (38 jaar)  
Kim is een vrolijke en enthousiaste vrouw en is altijd druk bezig met haar ballonkunstwerken. Ze gaat altijd voor het ‘wauw-effect’ en neemt zelfs op vakantie haar ballonnen mee om nieuwe, creatieve ideeën te bedenken. Ze blijft zichzelf uitdagen om nieuwe technieken te leren en kan dan ook niet wachten om dit toe te kunnen passen tijdens de opdrachten in het programma.

Stefan (40 jaar)
Stefan is een enthousiast en goedlachs gezelligheidsdier en is een entertainer in hart en nieren. Hij is naast ballonartiest ook goochelaar en ballonnenclown. Ook houdt hij veel van muziek en zingt hij geregeld voor publiek. Stefan heeft geheel op eigen kracht geleerd hoe je van ballonnen een kunstwerk maakt. Het leukste aan het vak vindt hij het creëren, waarin hij altijd zijn creativiteit kwijt kan.

Wim (33 jaar)
Bij de gepassioneerde Wim is de ballonnenwereld hem met de paplepel ingegoten. Al vanaf kinds af aan groeide hij op tussen zijn familieleden met een passie voor ballonnen en leerde hij vanaf jonge leeftijd over het vak. Vroeger was hij altijd te vinden in de ballonwinkel van zijn vader en inmiddels heeft hij al twintig jaar ervaring met ballonvouwen. Wim vindt het belangrijk om bij ieder kunstwerk een verhaal te hebben.

'Blow Up' wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland, onderdeel van Banijay Benelux, en is vanaf zaterdag 27 mei zes weken lang te zien bij RTL 4.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Radar' (AVROTROS)

Koken is gevaarlijker dan je denkt. - Wat betekent de compensatie van ASR voor alle woekerpolisgedupeerden? - Het werk van een sjoemelkaakchirurg. - Onduidelijkheid over wachttijd aanvullende verzekering orthodontie.

'Radar', om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers