Deze kandidaten gaan de uitdaging met 'Big Brother' aan

vrijdag 6 januari 2023
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2023

Vanaf maandag is het weer zover: dan worden er opnieuw onbekende Nederlanders en Vlamingen samen opgesloten in het gerestylede Big Brother huis. En dat gaat traditiegetrouw gepaard met een wekelijkse liveshow, gepresenteerd door Geraldine Kemper en Tatyana Beloy.

Maak kennis met de bewoners van het vernieuwde 'Big Brother' huis:


Ali, 35 jaar, Lommel (BE)
'Ik wil tot de eindstreep gaan. Het is alles of niks!'

Ali is docent Nederlands voor mensen met een taalachterstand. Hiermee wil hij vooral mensen helpen die zich buitengesloten voelen in de maatschappij omdat ze de taal niet machtig zijn. Ali is altijd op zoek naar het positieve in het leven. De Limburger is een echte sfeermaker en zal er dan ook voor zorgen dat zijn tijd in het 'Big Brother' huis een echt feestje wordt. Ali is niet bang om tactisch te spelen en de andere kandidaten om de tuin te leiden. Hij wil koste wat het kost de eindstreep bereiken en de overwinning binnenslepen.

Bart, 49 jaar – Itegem (BE)
'In het huis kan je niemand 100% vertrouwen, dat kan pas weer als het spel voorbij is.'

Bart is militair en dus gewend om meerdere maanden weg te zijn van huis. Dankzij zijn beroep bezit hij ook vaardigheden die andere bewoners niet zullen hebben. Hij wil heel graag een keer zonder telefoon, computer en andere technologie door het leven gaan. Bart zijn grote hobby is motorrijden en hij heeft een bijzonder huisdier: een slang van maar liefst twee meter lang. Als hij zich aan iets of iemand irriteert zal je dat meteen merken. Hij zal twee keer wegkijken, maar de derde keer laat hij zeker van zich horen: 'klinkt het niet, dan botst het wel.'

Charlotte, 27 jaar - Middelkerke (BE)
'Ik ga altijd vechten voor wat ik wil. Als ik iets wil, zal ik daar 200% voor gaan.'

Charlotte heeft een fijne energie om zich heen. Ze houdt van een feestje of festivalletje op z’n tijd, maar houdt haar leven in balans door minstens drie keer per week aan yoga te doen. Charlotte is niet gemaakt voor een standaard leven en vindt alles snel wat saai. Ze had altijd al een bepaalde liefde voor Amerika en ging dan ook vijf jaar aan de slag als nanny bij verschillende Hollywood-sterren. Momenteel werkt ze als privé leerkracht bij high profile families. Charlotte is iemand die eerst een situatie moet observeren om dan haar tactiek te bepalen.

Chayron, 33 jaar – Waddinxveen (NL)
'Ik ben een prettige aanwezigheid, je zou mij kunnen zien als een sfeermaker.'

Op verschillende vlakken is Chayron een interessante man: hij is een uitgesproken, sociale man die niet op zijn Rotterdamse mondje is gevallen. Hij is trots op zijn gezin met drie kinderen. Ze hebben het niet altijd makkelijk gehad, want zij zijn gedupeerden in de toeslagenaffaire. Hij heeft de afgelopen seizoenen gezien en hier veel van geleerd voor zijn eigen deelname. Zijn tactiek? Eerst de kat uit de boom kijken, veel vrienden maken en zorgen voor een goede sfeer.

Chelsea, 22 jaar – Dronten (NL)
'Soms floept er af en toe iets uit wat ik niet per se hardop had hoeven zeggen.'

Chelsea’s voorspellende dromen komen eindelijk uit: ze heeft zichzelf al in het huis zien rondlopen en dat wordt nu werkelijkheid. In het huis wil Chelsea graag leren de controle uit handen te geven en op zoek gaan naar het onbekende. Ze heeft recent haar levensstijl compleet omgegooid en dus komt het experiment op het juiste moment. Chelsea zal de nodige bondjes niet uit de weg gaan en zal er alles aan doen om te winnen. Thuis zal ze wel gemist worden, want ze weet altijd iedereen van goede adviezen te voorzien en voelt zich soms een beetje de moeder van haar vriendinnengroep.

Danny, 28 jaar – Vinkeveen (NL)
'Ik ga mezelf onmisbaar maken voor de groep.'

Spierbundel Danny is sportief, competitief en houdt enorm van het spelelement van ‘Big Brother.’ Hij is zijn hele leven fanatiek sporter geweest, met onder meer een rugby-tijd in Australië en bij het Nederlands team onder 18 als hoogtepunten. Inmiddels is hij actief als crossfitspecialist en personal trainer. Hij hoopt zijn medebewoners te kunnen motiveren om ook in beweging te blijven en denkt zo onmisbaar te kunnen worden voor de groep.

Jason, 20 jaar – Beverwijk (NL)
'Ik ben niet van plan mijn mond dicht te houden.'

Jason is misschien wel de Benjamin van de groep, dat betekent niet dat hij zich in de luren laat leggen. Hij komt voor één doel: winnen! Het spelelement is voor hem belangrijker dan gezelligheid in het huis. Hij hoopt eigenlijk dat er medebewoners zijn met wie hij minder klikt, zodat er interessante situaties en gesprekken kunnen ontstaan. Jason is niet van plan om de lieve jongen uit te hangen en is zeker bereid om hier een daar een streek te leveren en bondjes aan te gaan.

Judy, 34 jaar, Burcht (BE)
'Ik denk dat er nog nooit iemand in het Big Brother-huis heeft gezeten die er zo karaktervol uitziet als ik.'

Judy is geboren in Antwerpen en opgegroeid in het pittoreske dorpje Burcht, waar ze nog steeds woont met haar vriend en hun zoon. Ze heeft even gewerkt als kapster, waarna ze aan de slag is gegaan in verschillende kledingwinkels. Momenteel is ze schoonheidsspecialiste en vooral gespecialiseerd in wenkbrauwen. Judy komt over als een berekenende, kalme vrouw, maar is vooral heel competitief. Judy zal zich dus zeker niet inhouden om risico's te nemen en haar medebewoners volledig omo haar vinger te winden om ze daarna één voor één huiswaarts te sturen.

Lindsey, 32 jaar - Sittard (NL)
'Ik zorg ervoor dat de good vibes altijd zullen terugkeren in de kamer.'

Voor deze geboren en getogen Limburgse is de beste tactiek jezelf zijn, daarmee bereik je volgens Lindsey het meeste. Ze heeft een echte winnaarsmentaliteit, kan slecht tegen haar verlies en dus is er voor haar geen andere optie dan winnen. Ze zit vol positieve energie, heeft een aanstekelijke lach en weet mensen omver te blazen met haar sprankelende aanwezigheid. Lindsey heeft een passie voor muziek en kan wellicht voor een muzikale noot zorgen in het 'Big Brother' huis.

Michelangelo, 21 jaar - Genk (BE)
'Ik probeer altijd het goede van een persoon te zien.'

Michelangelo, een sympathieke Genkenaar met Siciliaanse roots, werkt in de bandencentrale van zijn vader. Daarnaast is hij ook actief in de autosport waar hij al heeft mogen proeven van het leven als formule 3-coureur. Michelangelo is van nature een echte leider, al komt hij in eerste instantie vrij verlegen over. Eens hij zich thuis voelt in het huis, zal hij de leiding pakken in verschillende challenges en zullen zijn medebewoners zijn puppy-oogjes moeten weerstaan. 

Rob, 66 jaar – Leiderdorp (NL)
'Ik ben iemand die uit een negatieve situatie, altijd weer een positieve situatie plukt.'

Rob staat op een kruispunt in zijn leven. Hij is namelijk sinds kort gepensioneerd en heeft zin en tijd om iets avontuurlijks te doen met zijn leven. Hij keek vroeger al naar 'Big Brother' en heeft elk seizoen gekeken. Nu Rob zelf tijd en rust heeft in zijn leven, zou hij het tof vinden als een 60+’er eens de finale van Big Brother haalt en ziet zichzelf daar al helemaal staan. Ondanks zijn leeftijd is hij nog ontzettend fit en denkt hij het avontuur zowel fysiek, als mentaal aan te kunnen.

'Big Brother' wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland - een label van Banijay Benelux - en is vanaf maandag 9 januari elke werkdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5 en 24/7 te volgen via twee Videoland-livestreams. 'Big Brother: Live' is elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers