Deze BN'ers werden onthuld in de vierde aflevering van 'Make Up Your Mind'

zondag 1 mei 2022
Foto: © Rob Jacobs 2022 (RTL 4)

In de vierde aflevering van 'Make Up Your Mind' traden de laatste vijf bekende Queens op in aanloop naar de grote finale volgende week op 7 mei. Wederom bogen de teams van Fred van Leer en Nikkie de Jager ditmaal samen met gast-deskundigen Irene Moors en Dave von Raven zich over de vraag: Welke BN'er heeft zich laten omtoveren tot een spectaculaire Drag Queen?

Na drie rondes ontving ‘Alexis Star’ de ‘maak je up voor de finale’ award uit handen van mystery guest 'Beaulicious’. Eerder onthulden afvallers ‘Tina Lady’, ‘Valery Porter’, ‘GG L’amour’ en ‘Carry Vanity’ zich.


Tiny Lady - Gerard Ekdom
Helaas mocht ‘Tina Lady’ niet haar kunsten tonen in de lipsync ronde. De vakjury vond dat er meer gelachen kon worden en liet ‘Tina Lady’ afvallen na de eerste ronde. Deze kleurige Queen met sexy netpanty maakte een stuntelige indruk op de catwalk door een huppeltje. Hoewel het team van Fred in het duister tastte, wist het team van Nikkie de koning van de woordgrappen Gerard Ekdom door een lucky guess te ontmaskeren.

De aanwijzingen waren te vinden in de naam: ‘Tina’ verwees naar Radio 10 waar Gerard DJ is. De hoed in de vorm van een CD verwees ook naar zijn vak, de Dom van Utrecht als versiersel verwees naar zijn stad en achternaam. Zijn kleur was Sunrise omdat Gerard een ochtendshow presenteert op Radio 10.

Valery Porter - Jamie Trenité
In de eerste lipsync ronde moest ‘Valery Porter’ het afleggen tegen de koninklijke ‘Carry Vanity’. Het vele oefenen wist de vakjury niet te overtuigen in het optreden. Het team van Fred dacht dat het ging om Luuk Ikink, maar Nikkie wist wederom de punten te pakken door Jamie Trenité te ontmaskeren.

Het uiterlijk a la Nikkie Plessen samen met de naam Porter verwees naar zijn werk als reporter voor 'RTL Boulevard'. Het lipsync nummer ‘I wanna be famous’ was ook in lijn met zijn reportages over bekendheden. Het tennisrokje was een hint naar zijn tenniscarrière, samen met de grote tas met tennisverwijzingen en zijn initialen.

Jamie: 'Ie-de-reen, of je nu gay of niet gay bent, whatever huidskleur je hebt, kan dit heerlijk vinden.'

GG L'Amour - Leco van Zadelhoff
In de tweede lipsync ronde wist ‘GG L’Amour’ minder de show te stelen dan opponent ‘Alexis Star’. Deze poederroze Queen streed deftig maar kon niet verbergen dat ze moeite had met haar hakken. De teams wisten deze Queen niet te ontmaskeren, zelfs Fred herkende zijn collega en vriend Leco van Zadelhoff niet.

De spiegeltjes in de look verwezen naar zijn vak als visagist, de roze kleur naar het programma ‘Chantals Beauty Camper’. Het zadeltasje verwees naar zijn achternaam. En het lipsync nummer ‘Can’t take my eyes off you’ verwees weer de visagie.

Carry Vanity - Martine van Os
Na de victory speech verloor ‘Carry Vanity’ het van de fierce ‘Alexis Star’. Met een outfit ontworpen door haar eigen zoon, wist Martine van Os iedereen te overtuigen als Dragqueen ‘Carry Vanity’.

Martine deed mee als support voor haar zoon: 'Mijn zoon houdt heel erg van drag. Dan is het wel zo leuk dat hij mijn outfit ontwerpt.'

De caravan op de achtergrond, de naam 'Carry Vanity' en het nummer ‘Almost There’ verwezen naar haar programma 'We zijn er bijna’. Daar bovenop de verwijzing naar Omroep MAX door de royal outfit geïnspireerd op Máxima, gaven beide teams genoeg aanwijzingen teams om Martine te herkennen achter ‘Carry Vanity’.

Beaulicious – Danny de Munk
De 'maak je up voor de finale' award werd uitgereikt door mystery guest ‘Beaulicious’. Beide  teams herkenden al snel één van de gast-deskundigen uit de eerste aflevering: Danny de Munk.

Danny: 'Ik herkende mezelf niet, ik vind het echt kunst!'

'Make Up Your Mind' wordt geproduceerd door Herriemakers en is wekelijks op zaterdag om 21.35 uur te zien bij RTL 4 en de dag erna bij Videoland.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers