Deze BN'ers durfden zichzelf van een hele andere kant te laten zien in 'Make Up Your Mind'

zondag 10 april 2022
Foto: RTL 4 - © RTL 2022

Zaterdagavond was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Make Up Your Mind' te zien, gepresenteerd door Carlo Boszhard. Panelleden Fred van Leer samen met gast-deskundige Danny de Munk en Nikkie de Jager samen met Loretta Schrijver bogen zich over de vraag: Welke BN'er heeft zich laten omtoveren tot een spectaculaire Drag Queen?

Na drie rondes ontving 'Juicy Andrews' de 'maak je up voor de finale' award uit handen van mystery guest ‘Brooke Fields’. Eerder onthulden afvallers ‘Vikkie Fuzz’, ‘Miss Sea Ocean’, ‘Milly Charm’ en ‘Juno Hearts’ zich.


Vikkie Fuzz – Victor Reinier
Eén van de grote verrassingen was de onthulling van Victor Reinier als ‘Vikkie Fuzz’. Hoewel de boomlange Reinier op hakken de jury niet wist te overtuigen waardoor hij afviel in de eerste ronde, maakte zijn deelname veel los bij het panel. Fred van Leer: 'Het is voor de community echt fantastisch dat mannen zoals jij meedoen.'

Nikkie wist de BN’er te ontmaskeren op basis van de naam: ‘Fuzz’ is een Engelse term voor politie. Ook de uitdossing in de Engel van Maastricht was een verwijzing naar de serie waar Reinier bekend van is: ‘Flikken Maastricht’.

Miss Sea Ocean – Frank Dane
Het postuur van ‘Miss Sea Ocean’ viel meteen op. Het panel werd op het verkeerde been gezet door de ringen van de Olympische Spelen in de outfit. In de lipsync ronde wist ‘Miss Sea Ocean’ niet te overtuigen met zijn optreden en waarna hij zichzelf moest onthullen. Fred en Danny wisten Frank Dane te ontmaskeren.

De naam verwees naar Missie 538, daarnaast waren ook de kleuren van Radio 538 terug te zien in de outfit en make-up. Met de verwijzing naar de kleine zeemeermin werd verwezen naar zijn Deense afkomst. Frank Dane grapt er achteraan: 'En ik deed een liedje van de Titanic omdat mijn radioshow is gestrand.'

Milly Charm – Winston Gerschtanowitz
Het panel dacht in eerste instantie dat ‘Milly Charm’ een vrouw zou zijn, vanwege de elegante bewegingen. Hoewel Loretta het idee had dat ze deze BN’er kende, kwam ze er uiteindelijk niet achter met Nikkie. Ook Fred en Danny zagen het niet. Nadat ‘Milly Charm’ eruit lag na de lipsync ronde, werd Winston Gerschtanowitz ontmaskerd.

Winston wist indruk te maken met zijn optreden. Met een gouden koffertje en de naam ‘Millly’ werd verwezen naar de Nationale Postcode Loterij. De verrekijker verwees naar Tuschinski; Winston is de achterkleinzoon van Tuschinski-oprichter Herman Gerschtanowitz. Als laatste kwam zijn programma ‘Marble Mania’ terug in het lipsync liedje ‘Rolling in the Deep’.

Juno Hearts – Egbert-Jan Weber
De eerste associatie die het panel had bij het zien van ‘Juno Hearts’ was bulletje, vanwege het extravagante haar. Na de victory speech moest ook ‘Juno Hearts’ het veld ruimen – het panel kon niet achterhalen wie achter deze knappe verschijning schuilging.

Egbert-Jan Weber wist enorm te overtuigen als Drag Queen. De cloches verwezen naar de film ‘Brasserie Valentijn’, de hartjes verwezen naar ‘Hartenstraat’ en de parels naar ‘Oesters van Namkee’. Het nummer ‘Kleine Italiaan’ van Marianne Weber uit de lipsync, verwees naar zijn achternaam. Egbert-Jan Weber over de reden van zijn deelname: 'Ik wil in een wereld leven waar kleur is en paradijsvogels zijn, waar iedereen kan zijn wie hij wil zijn.'

Brooke Fields – Bertie Steur
Winnaar ‘Juicy Andrews’ ontving de ‘maak je up voor de finale’-award uit handen van mystery guest ‘Brooke Fields’. Het raden van de mystery guest kon de panels 2 punten opleveren, hoewel ze er niet achter kwamen.

Voor het eerst werd een vrouw als Drag Queen ontmaskerd; boerin Bertie (Bertie Steur) herkende zichzelf niet meer. Na 10 jaar niet meer op hakken te hebben gelopen, liep ze de sterren van de hemel op de catwalk.

'Make Up Your Mind' wordt geproduceerd door Herriemakers en is vanaf zaterdag 9 april wekelijks om 21.35 uur te zien bij RTL 4 en de dag erna bij Videoland.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers