Deze acht bewoners wagen zich aan de regels van 'Big Brother' en de kijker

maandag 3 januari 2022
Foto: RTL 5/Play4 - © Wesley de Wit 2022

'Big Brother' is terug en is dit seizoen onvoorspelbaarder, spannender en schaarser dan ooit tevoren. Vanaf maandagavond 20.30 uur is hij almachtig en overal: in zijn nieuwe huis, met zijn nieuwe bewoners, elke werkdag bij RTL 5 en 24/7 bij Videoland.

Geraldine Kemper en Peter Van de Veire zijn helemaal klaar voor een nieuwe 'Big Brother', waarin de kijker nóg meer invloed heeft op zijn experiment. Maar: 'Big Brother' bepaalt alles. Vier Nederlanders en vier Vlamingen gaan de uitdaging aan om 24/7 met elkaar samen te leven in 'Big Brother''s nieuwe huis. Maak kennis met de acht bewoners.


Dimitri, 26 jaar (Kampenhout, België)
'Ik ben vaak de clown van de groep.'

De altijd vrolijke Dimitri werkt als commercieel directeur bij het bedrijf van zijn vader. In het weekend is hij te vinden op het voetbalveld, waar hij de sterren van de hemel speelt. Niet alleen op het veld, maar ook naast het veld steelt Dimitri graag de show. Met een biertje in zijn hand staat hij graag op de dansvloer. Hij ziet zichzelf als de clown van de groep en zal deze rol in het 'Big Brother' huis ook graag op zich nemen.

Grace, 35 jaar (Breda, Nederland)
'Ik ben een beetje als een paracetamol: of je slikt mij door, of je blijft een beetje zo pijn lijden.'

Toen haar moeder tijdens Braziliaanse carnaval verliefd werd op een Nederlandse man, is Grace met haar meeverhuisd naar Nederland. Al van kleins af aan volgt Grace de Braziliaanse en later ook de Nederlandse versie, dus ze is met recht een superfan te noemen. Grace is op haar vijftiende moeder geworden en heeft veel obstakels overwonnen in haar leven. Dat heeft haar tot een sterke, onafhankelijke vrouw gemaakt. Met haar sprankelende persoonlijkheid en haar passie voor dansen, zal zij voor positiviteit en gezelligheid in het huis zorgen.

Kitty, 58 jaar (Aalten, Nederland)
'Verbeter de wereld en begin bij jezelf!'

De van oorsprong Amsterdamse Kitty is een zorgzame kwebbelkous uit Aalten, die niet op haar mondje gevallen is. Ze heeft haar hele leven hard gewerkt en in haar eentje vier zoons grootgebracht. Kitty heeft zich altijd moeten bekommeren om anderen, maar door dit avontuur aan te gaan kiest ze eindelijk eens voor zichzelf. Kitty mag dan misschien de oudste zijn, maar wil laten zien dat ze zeker niet de zwakste is.

Nouchine, 25 jaar (Gent, België)
'Ik ben echt een beetje het mamaatje van het huis.'

Met haar grote glimlach zal Nouchine veel harten weten te veroveren. Ondanks haar jonge leeftijd ziet ze zichzelf als een echte moeder en wil ze zich over anderen ontfermen.  Niet alleen thuis staat ze voor iedereen klaar, ook als verpleegkundige is ze voor haar patiënten dag en nacht bereikbaar. Nouchine is altijd vrolijk en goedgezind, uitgesproken en houdt haar mening niet voor zich. Eerlijkheid is heel belangrijk voor haar. Nouchine is helemaal klaar om de uitdagingen van 'Big Brother' aan te gaan.

Peter, 56 jaar (Hasselt, België)
'Ik heb een heel goede pokerface.'

Deze modieuze man neemt geen blad voor de mond. Peter gaat graag opvallend en mooi gekleed door het leven. Hij is 56 jaar, maar voelt zich niet zo. Samen met zijn man en zoon geniet hij elke dag van het leven. Mode is een belangrijk onderdeel in Peters leven: hij werkt al jaren in de verkoop. Momenteel werkt hij in een schoenenwinkel, waar hij mensen voor zich weet te winnen. Dit zal hij zeker toepassen in het huis. Wie op hakken wil leren lopen, klopt bij Peter aan. Hij weet alle tips & tricks!

Sercan, 28 jaar (Tessenderlo, België)
'Ik wil eerst en vooral het vertrouwen van de andere bewoners voor mij winnen.'

Sercan is een zelfverzekerde, avontuurlijke, sympathieke gast met een bad boy randje. Hij is al jaren fan van het programma en ziet het hele concept als een ware uitdaging. Sercan woont bij zijn moeder in Limburg en werkt als magazijnmedewerker bij een groot sportmerk. Het liefst trekt hij de wereld rond met zijn rugzak, op zoek naar nieuwe mensen en avonturen. Hij heeft al over heel de wereld gereisd, maar ziet 'Big Brother' als de reis van zijn leven.

Tobias, 26 jaar (Den Haag, Nederland)
'Ik ben een vitale jongeman, maar heb een oude ziel.'

Tobias is charmant, supersportief en gaat een uitdaging niet uit de weg. Hij woont al zijn hele leven in Den Haag, dicht bij het strand waar hij graag naartoe gaat om te surfen. Als coach inspireert hij graag anderen met zijn gezonde levensstijl. Na een burn-out te hebben gehad, stapt hij nu topfit over de drempel van het 'Big Brother' huis.

Vera, 26 jaar (Vlissingen, Nederland)
'Ik ben iemand die liever de gok waagt dan op safe te spelen.'

Vera is geboren en getogen in een klein dorpje in Zeeland. In het dagelijkse leven werkt ze in een parfumerie waar ze klanten adviseert over schoonheidsproducten. Vera is graag bezig met haar uiterlijk en wordt vaak bestempeld als modepopje. In het verleden heeft ze aan verschillende Miss-verkiezingen deelgenomen en is ze er meerdere keren met de winst vandoor gegaan. Als het aan Vera ligt zal dat bij deze uitdaging niet anders zijn. Ze is fanatiek en erop gebrand te winnen.  

'Big Brother' wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland - een label van Banijax Benelux - en is vanaf maandag 3 januari elke werkdag om 20.30 uur en elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5 en Videoland + twee 24/7 livestreams bij Videoland.

DOSSIER: 'Big Brother 2022' - al het nieuws!

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers