Derde kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring is gestart

vrijdag 20 mei 2022
© Televizier 2020

De afgelopen maanden zijn er weer veel mooie, indrukwekkende en nieuwe programma's voorbij gekomen op televisie. Maar welke programma's maakten de meeste indruk?

Dat gaan we zien in de derde kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2022. De stembus is vanaf nu geopend op Televizier.nl/ring.


Het uitbrengen van een stem is belangrijk, want alleen in deze ronde kunnen de programma’s die tussen 1 februari 2022 en 1 mei 2022 minimaal tweemaal op televisie waren én aan de kijkcijferdrempel voldeden, zich kwalificeren voor de meest prestigieuze televisieprijs van Nederland, de Gouden Televizier-Ring 2022.

Eerdere kanshebbers
In de eerste twee kwalificatierondes kon er al gestemd worden op programma’s die afgelopen maanden te zien zijn geweest. De kanshebbers uit de eerste twee kwalificatierondes zijn (op alfabetische volgorde):

'100 Dagen In Je Hoofd' (VPRO)
'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)
'Chansons' (BNNVARA)
'De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt' (Videoland)
'Down the Road' (SBS6)
'Even tot Hier' (BNNVARA)
'Gort over de Grens' (AVROTROS)
'Jachtseizoen' (SBS6)
'Mocro Maffia' (Videoland)
'Sluipschutters' (BNNVARA)

Reglement
In totaal zijn er vier voorrondes waarbij telkens vijf programma's door het publiek worden gekozen. Daarnaast deelt de redactie van Televizier nog vijf wildcards uit zodat in totaal 25 programma’s kans maken op de Gouden Televizier-Ring.

Stemmen kan tot woensdag 1 juni om 10.00 uur op Televizier.nl/ring.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers