'De Wensenclub' wint KRO-NCRV Lief gebaar Award tijdens de NPO Zapp Awards!

zaterdag 27 januari 2024
Foto: KRONCRV © Annemieke van der Togt 2024

De wensenclub uit Heeswijk-Dinther is de trotse winnaar van de KRO-NCRV Lief gebaar Award. De award is een speciale prijs voor kinderen die zich belangeloos inzetten om de wereld van morgen een beetje eerlijker, groener of liever te maken. De prijs is uitgereikt tijdens de Zapp Awards op zaterdag 27 januari door Nicolette van Dam en Bas Smit.

De strijd om de Lief gebaar Award ging tussen Marijn (10), Izzie (14), en De wensenclub (8/9). Marijn kwam op het idee om 400 kilometer te windsurfen en hiermee 4000 euro op te halen voor de Plastic Soup Foundation. Izzie, voert actie tegen schelden met het woord kanker, waaraan haar vader is overleden. De wensenclub, bestaande uit Elin, Lonne, Louise, Liz, Elise en Meci laat uiteenlopende wensen uitkomen.

De vriendinnen hebben een bijzondere missie: de wensen van andere mensen vervullen. Van puppy’s knuffelen tot ijsjes uitdelen… De wensenclub maakt mensen van jong tot oud blij en de meiden zijn nog lang niet klaar!

De NPO Zapp Awards worden sinds 2018 uitgereikt en is een samenwerking van NPO Zapp en KRO-NCRV.


Persbericht KRONCRV
Meer artikels over KRO-NCRV

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers