'De Staatsloterij beste Oliebollenbakker van Nederland' bij SBS6

woensdag 28 december 2022
Foto: SBS6 - © Talpa Network 2022

Oliebollen bakken is een oer-Hollandse traditie die zorgt voor saamhorigheid. Oudejaarsdag staan duizenden mensen door heel het land in de keuken, garage of schuur te bakken voor familie, vrienden of buren. Maar welke Nederlander bakt de beste oliebol?

Kees Tol sluit samen met tv- kok Hugo Kennis, 'Heel Holland Bakt'-winnares Elizabeth Lopez en professioneel oliebollenbakker Richard Visser het jaar af met een gezellige en warme winteravondshow waarin zes finalisten met hun bakmaatje strijden om de titel De Staatsloterij Beste Oliebollenbakker van Nederland.


Amateur oliebollenbakkers uit het hele land hebben zich aangemeld. Families, verenigingen en vrienden die traditiegetrouw ieder jaar weer samen oliebollen bakken.

Hier zijn zes finalisten uitgekomen die hun oliebollenbakkunsten op de Royal Christmas Fair in Den-Haag aan de professionele jury gaan tonen. Hugo Kennis, Elizabeth Lopez en Richard Visser gaan de oliebollen beoordelen.

In de eerste ronde moeten de kandidaten laten zien hoe zij de perfecte oliebol bakken. De jury neemt de kwaliteit van het beslag, de structuur, de smaak; en de luchtigheid van de oliebol mee in haar oordeel. In het volgende onderdeel komt het aan op creativiteit. Wie maakt er met de ingrediënten die op tafel staan de lekkerste combinatie? En stapt daarmee uit z'n comfortzone. Wie wordt na een spannend finalespel de beste Oliebollenbakker van Nederland?

'De Staatsloterij Beste Oliebollenbakker van Nederland' wordt geproduceerd door Concept Street is een coproductie met Motion Content Group en is een samenwerking met Staatsloterij.

'De Staatsloterij beste Oliebollenbakker van Nederland', donderdag 29 december om 21.30 uur op SBS6.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo PowNed logo

Documentairemaker Sahar Meradji verkent de schokkende realiteit van Nederlandse jongeren die tijdens de coronacrisis door verveling steeds vaker naar drugs grepen en dat nu nog steeds doen. Ze proberen doordeweeks nog enigszins normaal te functioneren na uitputtende drugsmarathons in het weekend. Hebben deze jongeren nog veelbelovende toekomstperspectieven, of wordt dat steeds meer verdrongen door de gevolgen van hun gebruik? De documentaire werpt een onthullende blik op de rauwe realiteit die tot nu toe grotendeels onzichtbaar is gebleven.

'PowNed of View', om 21.25 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers