'De Repair Shop België' komt naar Discovery

maandag 13 november 2023
Foto: Eén - © VRT 2022

Oude herinneringen komen tot leven in een nieuw seizoen van 'De Repair Shop België'. Versleten voorwerpen met een bijzondere geschiedenis worden hersteld door een team van experts zodat de verhalen niet verloren gaan.

Zoals de saxofoon waarop de eigenaar al meer dan 25 jaar niet op heeft kunnen spelen, maar die door instrumentenbouwer Sam volledig gerepareerd wordt. Of de speelgoedtrein waar Margots zoon Steven altijd mee gespeeld had. Nu Steven zelf twee kinderen heeft, zou Margot maar wat graag zien dat de oude locomotief weer kan rijden – een fijn klusje voor mecanicien Wolfgang.


Maar de herinneringen waar John en Julie aan mogen werken zijn pas echt levensgroot. Letterlijk. Het gaat om een meters hoog paard van meer dan honderd jaar oud dat elk jaar als Ros Beiaard meerijdt in de processie van Sint Gillis, met vier ‘Heemskinderen’ erop, naar het gelijknamige Middeleeuwse verhaal. Het arme beest is erg versleten en het hoofd oogt ook niet meer zo mooi. Tijd voor een complete make-over zodat dit paard ook weer decennia dienst kan doen als sierlijk paradepaard.

'De Repair Shop België', vanaf dinsdag 14 november om 19.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Azerbeidzjan ligt op de grens tussen Europa en Azië. Voor de meesten van ons is het een totaal onbekend land. Maar als het van de regering van Azerbeidzjan afhangt gaan we er binnenkort allemaal op vakantie. Want tegen 2020 wil het land vijf miljoen toeristen per jaar aantrekken. En liefst veel Europeanen. Voor u een ticket boekt, gaat Tom alvast eens kijken of het de moeite is. Want al lonkt Azerbeidzjan al een tijd naar Europa, het blijft een land met een dubieus regime.

'Reizen Waes', om 20.35 uur bij VPRO op NPO 3.

Dossiers