'De Repair Shop BelgiŽ' komt naar Discovery

maandag 13 november 2023
Foto: Eén - © VRT 2022

Oude herinneringen komen tot leven in een nieuw seizoen van 'De Repair Shop BelgiŽ'. Versleten voorwerpen met een bijzondere geschiedenis worden hersteld door een team van experts zodat de verhalen niet verloren gaan.

Zoals de saxofoon waarop de eigenaar al meer dan 25 jaar niet op heeft kunnen spelen, maar die door instrumentenbouwer Sam volledig gerepareerd wordt. Of de speelgoedtrein waar Margots zoon Steven altijd mee gespeeld had. Nu Steven zelf twee kinderen heeft, zou Margot maar wat graag zien dat de oude locomotief weer kan rijden – een fijn klusje voor mecanicien Wolfgang.


Maar de herinneringen waar John en Julie aan mogen werken zijn pas echt levensgroot. Letterlijk. Het gaat om een meters hoog paard van meer dan honderd jaar oud dat elk jaar als Ros Beiaard meerijdt in de processie van Sint Gillis, met vier ‘Heemskinderen’ erop, naar het gelijknamige Middeleeuwse verhaal. Het arme beest is erg versleten en het hoofd oogt ook niet meer zo mooi. Tijd voor een complete make-over zodat dit paard ook weer decennia dienst kan doen als sierlijk paradepaard.

'De Repair Shop België', vanaf dinsdag 14 november om 19.30 uur op Discovery.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp hun kijk op het nieuws en de actualiteit. Met een wisselende, en voor wie nog durft, terugkerende gast aan tafel bespreekt het trio zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside', om 21.35 uur op SBS6.

Dossiers