Dé nieuwe volkszanger van Nederland auditeert thuis in 'De Hollandse Nieuwe'

woensdag 25 mei 2022
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2022

Van tranentrekkende smartlappen en de mooiste levensliedjes tot de grootste Hollandse hits die iedereen kan meezingen: er is geen zanger die dichter bij de mensen staat dan een volkszanger.

In de nieuwe talentshow 'De Hollandse Nieuwe' komen de kandidaten dan ook niet naar de studio, maar gaan wij naar ze toe! Onder leiding van Jeroen van der Boom trekken vakjuryleden Samantha Steenwijk, René Froger en Danny de Munk het hele land door op zoek naar de nieuwe volkszanger van Nederland. Voor deze bijzondere auditieoptredens thuis zorgen de kandidaten zélf voor de sfeer: woonkamers of achtertuinen worden omgetoverd tot heuse optreedplekken en vrienden en familie worden uitgenodigd voor de nodige support.


Van volksbuurt tot villawijk en van de grote stad tot de provincie: met de jury in zijn kielzog komt Jeroen overal. Hij ontmoet de meest spraakmakende types, die allemaal dromen van een leven als volkszanger. Na het kennismakingsgesprek met Jeroen komen de drie juryleden aan. De hapjes en drankjes staan klaar, in de tuin brandt de barbecue: de auditie kan starten. De kandidaten geven álles, en hun eigen publiek danst, lacht, schiet vol - en is vooral enorm trots. De jury oordeelt direct na het optreden - en al vrij snel wordt duidelijk of het avontuur hier stopt of (nog) niet.

Wie zou weleens dé nieuwe volkszanger van Nederland kunnen worden? In de tweede ronde krijgen de overgebleven kandidaten elk een geldbedrag om hun volgende optreden te verbeteren en aan te kleden. Daar hoort ook een nieuwe locatie bij: een buurthuis bijvoorbeeld, de voetbalkantine of een rondvaartboot. De kandidaten beslissen zelf waar ze het geld aan besteden. Opvallen is een must, want de concurrentie zit ook niet stil. Ook nu is de achterban aanwezig: zij maken van elk optreden een feestje. Er kunnen maar vier kandidaten naar de finale!

De finale vindt plaats op een grote locatie die qua gezelligheid niet onderdoet voor een kroeg. Hier bepaalt de jury wie de nieuwe volkszanger van Nederland wordt! De prijs die de winnaar te wachten staat, bestaat onder meer uit een gastoptreden tijdens Toppers in Concert op 18 en 19 november in de Johan Cruijff ArenA en een singlerelease met videoclip.

'De Hollandse Nieuwe' wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en is vanaf zaterdag 4 juni wekelijks om 21.00 uur te zien op SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers