De KRO-NCRV YouTube-serie 'Niek Zoekt Werk' is terug met een tweede seizoen

zaterdag 22 juni 2024
Foto: © KRO-NCRV 2024

Van fietsenmaker bij een professioneel wielerteam tot tuinman van een miljonair en operator bij 112; dit en meer zie je in de wekelijkse YouTube-serie 'Niek Zoekt Werk'.

In de serie neemt presentator Niek Roozen bekende influencers mee op stage bij bijzondere beroepen die je met een mbo-diploma kan bereiken. Influencers Stefan de Vries, Chef Erik en Vincent Visser gaan in deze reeks een dagje meelopen. Ontdek hoe zij zich redden wanneer ze in een onbekende wereld de handen uit de mouwen moeten steken. Hoe gaat dit hun af en hebben ze ook talent voor het beroep?


Ondanks het grote belang van mbo'ers in de maatschappij en het aanzienlijke tekort aan vakmensen, wordt deze loopbaan in Nederland vaak als minderwaardig beschouwd en kampt zij met een slecht imago. De KRO-NCRV YouTube-serie 'Niek Zoekt Werk', wil deze reputatie aanpakken door samen met bekende influencers een dag mee te lopen bij bijzondere en goedbetaalde mbo-banen. Hiermee wil de serie vooroordelen over het mbo ontkrachten en daarmee zijn welverdiende plek in de maatschappij teruggeven.

'Niek Zoekt Werk' is vanaf maandag 24 juni elke week te zien bij KRO-NCRV op het YouTube-kanaal van NPO 3. Daarna volgt er een korte zomerstop en start de serie weer op vrijdag 1 november.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers