Creatieve taalopdrachten in 'De Mannen van Taal'

vrijdag 18 januari 2019

Vanaf het voorjaar van 2019 nemen Nick & Simon en Jeroen van Koningsbrugge & Dennis van de Ven het tegen elkaar op, in een nieuw programma. Dit programma miste nog een titel, en daarvoor werd de hulp ingeroepen van de kijker.

Uit de ruim 800 inzendingen is gekozen voor de titel 'De Mannen van Taal'. De bedenker van deze titel ontvangt twee VIP-kaarten voor Vrienden van Amstel Live.


In 'De Mannen van Taal' krijgen beide teams, onder leiding van Kim-Lian van der Meij, een aantal bijzondere opdrachten, waarbij ze creatief omgaan met geluid, beeld of taal. Zo moeten ze rijmen onder dwang, ijzersterke slogans uit hun mouw schudden, een limerick maken over een nieuwsfeit, en buitenlandse fragmenten opnieuw ondertitelen. Daarnaast schrijven de mannen nieuwe grappige, gekke Nederlandse teksten op bekende hits, om ze vervolgens ten gehore te brengen.

Wil jij graag tijdens de opnames in het publiek zitten? Meld je dan snel aan via www.sbs6.nl/demannenvantaal.

'De Mannen van Taal'  wordt geproduceerd door Talpa Producties.

'De Mannen van Taal', vanaf het voorjaar van 2019 wekelijks bij SBS6.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers