Cast nieuwe comedyserie 'Aaf' bekend

donderdag 15 november 2012

RTL 4 brengt vanaf maart een Nederlandse remake van de Amerikaanse hitserie 'Roseanne'. De Nederlandse variant met de titel 'Aaf' is twaalf weken lang op familiezender RTL 4 te zien.

In deze gloednieuwe comedyserie gaat het om een middenklasse gezin waarbij alle dagelijkse perikelen worden gedeeld met de kijker. Van het huwelijk met de daarbij horende familie en eeuwige strijd over het huishouden tot opgroeiende puberkinderen en de alles omvattende familieliefde. De cast bestaat uit moeder Aaf (Annet Malherbe), vader Ton (Bas Keijzer), oudste dochter Marie (Lisa Zweerman), dochter Jozefien (Mechteld Jungerius) en zoon Bennie (Nick Geest). De bemoeiachtige zus van Aaf, Jacky, wordt gespeeld door Jelka van Houten.

Het gezin
Aaf is een sterke, goed van de tongriem gesneden, vrouw. In haar woorden is ze vaak hard en cynisch, maar uit haar gedrag blijkt dat ze veel liever en zorgzamer is dan je op het eerste gezicht zou denken. Aaf laat zich niet graag van haar kwetsbare kant zien. Liever maakt ze op zo’n moment een harde grap. Haar jongere zus Jacky, die vrijgezel is en net zo cynisch als Aaf is, komt vaak en graag bij Aaf en haar gezin over de vloer, tot onvrede van Ton, de echtgenoot van Aaf. Hij is de grote liefde van Aaf en een echte familieman. Hij houdt van sport. Vooral op de televisie. Marie is de oudste dochter. Ze is heel intelligent, zit op het gymnasium en hoewel ze intellectueel veel potentie heeft, is ze vooral bezig met de laatste mode en haar uiterlijk. Daarna komt Jozefien, zij lijkt het meest op Aaf. De jongste zoon Bennie zit nog op de basisschool.

Biografieën
Annet Malherbe (1957) werd zowel voor haar rol in 'Mus' (1993), 'Abel' (1986) als 'Kleine Teun' (1998) genomineerd voor een Gouden Kalf, terwijl ze voor haar aandeel in laatstgenoemde film ook een nominatie ontving voor een European Film Award. Verder speelde Annet in 'Gooische Vrouwen', hier vertolkte ze de rol van Willemijn Lodewijkx. Ook was ze te zien als de moeder van Abeltje in de gelijknamige speelfilm. Vanaf januari 2009 was ze te zien in ''T Vrije Schaep' als de prostituee Dolly. Malherbe werd bij het grote publiek bekend door haar rol als juffrouw Jannie in de komedieserie 'Debiteuren Crediteuren', een onderdeel van 'Jiskefet'.

Bas Keijzer (1973) heeft verschillende rollen gehad in onder andere: 'Keyzer & De Boer Advocaten', 'Baantjer' en 'Flikken Maastricht'. In de bioscoop was hij te zien in 'De Storm', 'De Scheepsjongens Van Bontekoe', 'De Eetclub', 'Alles Is Liefde', 'Nova Zembla', 'Bennie Stout' en 'Black Out'. Ook heeft hij meegedaan aan verschillende toneelvoorstellingen, en was hij te zien in de Zweedse dramaserie Arne Dahl. In 2012 werd Bas Keijzer genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn rol in 'Black Out'.

Lisa Zweerman (1995) ontdekt op de talentschool Caland Lyceum in Amsterdam haar interesse in acteren en wordt door de regisseur van theatergroep Poldertheater Maarten Jan Hoekstra gevraagd om auditie te doen voor theaterstuk 'Troost'. Na het binnenslepen van deze rol, volgen al snel andere rollen in films als 'Rosalinda' en 'Dubbelspel' en een gastrol in de serie 'Flikken Maastricht'. Ook is Lisa te zien in de realityserie 'Achter Gesloten Deuren'.

Mechteld Jungerius (1995) volgt vanaf 2005 theaterlessen. In 2010 verlaat zij deze theaterschool. In 2011 krijgt ze de kans om bij  theatergroep NiznO te spelen. Met deze groep zet ze diverse voorstellingen neer als 'Midzomernachtsdroom', 'Zoals Shakespeare Het Bedoelde', 'Chaos, Een Familieportret' en 'Lesblok Zang'.

Nick Geest (2000) iss voor het eerst te zien op het toneel in de voorstelling 'Candyland' van theaterbedrijf 'Bontehond'. Hij speelt met deze voorstelling ook op het Oeral festival op Terschelling. Hierna besluit Nick verder te gaan met acteren en schrijft hij zich in bij verschillende castingbureaus. In 2010 volgt zijn eerste tv-klus, een hoofdrol in de spannende jeugdserie 'De Bende Van Sjako'. Een jaar later debuteert Nick in de bioscoop, met zijn grote bijrol als Nico Pochmans in 'Dolfje Weerwolfje'.

Jelka van Houten (1978) speelt in verschillende film- en televisieproducties en breekt definitief door met haar rol in de musical 'Turks Fruit', waarvoor ze de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie in de wacht sleept. In 2010 wint Jelka opnieuw een Musical Award, in de categorie beste vrouwelijke bijrol in een kleine productie voor 'Dromen... Zijn Bedrog'.

'Aaf', vanaf maart 2013 bij RTL 4.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers