'Camping Powranje': Voetbal is maar een bijzaak voor Oranje-fanaten!

zaterdag 22 juni 2024
Foto: © PowNed 2024

Heel de wereld kijkt elke twee jaar jaloers naar de sfeer rondom de fans van het Nederlands elftal: niet alleen ons land, maar ook het gastland van het EK of WK kleurt volledig oranje.

Tienduizenden fans gaan in kilometerslange tochten naar het stadion en bouwen een feestje. Maar het meest opmerkelijke fenomeen is toch wel de Oranje-camping. In 'Camping Powranje' duikt omroep PowNed in het campinggedruis.


Want wie zijn toch die mensen die het hele jaar sparen om vervolgens een paar weken lang het Nederlands elftal achterna te reizen in een vreemd land? In Duitsland volgt 'PowNews'-verslaggever Sarah Bakker de Oranje-fans richting Hamburg, Leipzig en Berlijn en dompelt zich volledig onder in het campingleven. Diepgaande gesprekken onder het genot van halve liters bier, vettige worsten op een wegwerpbarbecue en natuurlijk de klassieke wc-rol naar het gore toiletgebouw. Het klinkt niet als de ultieme vakantie, maar deze voetballiefhebbers zijn het daar totaal niet mee eens.

Of ja, voetballiefhebbers? Een deel van de campinggasten is er vooral voor de sfeer. Clubvoorkeur en afkomst doen er plotseling niet meer toe. Advocaten zitten op het terras met bouwvakkers, miljonairs delen een grasveld met mensen die hun inkopen doen bij de kringloopwinkel en Ajacieden hebben een topavond met Feyenoorders. Een deel van de fans heeft zelfs geen kaartje voor de wedstrijden, maar reist puur naar Duitsland om te genieten van de gebeurtenissen rondom het EK. EK-koorts, fascinerende gesprekken en het typische campingleven komen samen in ‘Camping Powranje’.

'Camping Powranje' is vanaf zondag 23 juni elke zondag om 18.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van omroep PowNed.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers