BNN zet tien BN'ers op een schip in 'De Zeven Zeeën' - VIDEO

donderdag 5 februari 2015

Komen BN'ers in actie als ze zien hoe het eraan toe is met onze zeeën en oceanen? In BNN's nieuwe avontuurlijke spelprogramma 'De Zeven Zeeën' varen tien kandidaten drie weken lang op een zeilschip over de Middellandse Zee.

In acht afleveringen worden ze getest op kameraadschap, creativiteit, doorzettingsvermogen en lef. Wie doorziet zijn medestrijders het best, speelt het spel tactisch en ontpopt zich als de beste actievoerder? Aan boord zijn rapper Pepijn Lanen, actrice Lisa Smit, acteur Niels Gomperts, comédienne Dian Liesker, acteur/zanger Daniël Boissevain, presentator Patrick Martens, snowboardster Nicolien Sauerbreij, actrice/zangeres Anna Speller, stylist Bastiaan van Schaik, actrice Toprak Yalçiner.


Voor Floortje Dessing is het presenteren van een avontuurlijk spelprogramma een heel nieuwe ervaring: 'Vanwege het vertrek van Patrick Lodiers ben ik op het allerlaatste moment bij dit project gehaald. Een tv-programma maken met zo'n grote crew en tien kandidaten is een totaal ander vak dan wat ik normaal doe, maar heel boeiend om mee te maken. Het is leuk om vanaf de zijlijn te zien hoe de kandidaten zich tijdens het spel moeten aanpassen aan het leven op zee. Het mooie aan het programma vind ik dat zowel de deelnemers als de kijkers thuis worden geconfronteerd met de slechte situatie van onze zeeën: met zaken als overbevissing en de plastic soep in onze oceanen.'


'De Zeven Zeeën' is in samenwerking met Greenpeace tot stand gekomen. De kennis die de kandidaten tijdens de reis opdoen over onze oceanen zullen ze moeten inzetten tijdens de opdrachten die ze iedere aflevering voor hun kiezen krijgen. Zo gaan ze met kleine bootjes het water op om op een duurzame manier vis te vangen, ondervinden ze het effect van waterkanonnen aan den lijve en wordt hun volhardendheid met zware kettingen op de proef gesteld. Het programma is ontwikkeld door Anton Jongstra en Jan-Pieter Stafleu. Jongstra nam vorig jaar na tien jaar eindredactie afscheid van 'Wie is de Mol?' om dit nieuwe spelprogramma te gaan maken voor BNN.

'De Zeven Zeeën' is in opdracht van BNN geproduceerd door Sputnik Media.

'De Zeven Zeeën', vanaf 30 maart iedere maandag om 20.30 uur bij BNN op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers