BN'ers gaan de sportieve uitdaging aan in 'Helden door de Modder VIPS' bij SBS6

donderdag 29 augustus 2019

In' Helden door de Modder VIPS' gaan verschillende BN'ers zoals Inge de Bruijn, Danny Froger, John de Wolf, Ferry Doedens en Sieneke samen met een goede vriend of familielid, een fan en een ervaren obstacle run atleet de sportieve uitdaging aan om aandacht te vragen voor het werk van KNGF Geleidehonden.

Dat doen zij op het indrukwekkende maar loodzware Strong Viking Obstacle Run parcours in Spaarnwoude met spectaculaire hindernissen. 'Helden door de Modder VIPS' is vanaf vrijdag 30 augustus om 20.30 uur te zien bij SBS6. De presentatie ligt in handen van Viktor Brand en Kim-Lian van der Meij.


De teams die het in 'Helden door de Modder VIPS' tegen elkaar opnemen zijn Anouk Hoogendijk met Anouk Maas, John de Wolf met Arjan Verhagen, Ferry Doedens met Pip Pellens, Wietze de Jager met Chris Bergström, Steven Brunswijk met Ayla Guiaux, Yes-R met Jamie Trenité, Danny Froger met Natascha Froger, Jeffrey Wammes met Inge de Bruijn, John de Bever met Sieneke, Britt Scholte met Moïse Trustfull, Fajah Lourens met Chiel Harten en Brace samen met Gio.

De obstacle run tijdens 'Helden door de Modder VIPS' staat symbool voor de hindernissen die mensen met een visuele, lichamelijke of psychische beperking elke dag met hulp van hun geleidehond overwinnen. Samenwerking, teamwork en het verleggen van grenzen staat daarbij centraal. Met het programma vraagt KNGF Geleidehonden om meer begrip voor de positie van mensen met een beperking, waarbij de betekenisvolle rol van de geleidehond duidelijk wordt getoond. De teams strijden in de voorrondes om een plek in de finale. Welk team wordt dit jaar de winnaar van 'Helden door de Modder VIPS'?

Over KNGF Geleidehonden
KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een professioneel opgeleide hond. De honden vergroten hun zelfstandigheid, mobiliteit en kwaliteit van leven. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis wordt ook ingezet voor mensen met andere beperkingen: bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, personen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of kinderen met autisme. De obstacle run is dan ook een metafoor voor de hindernissen die mensen met een visuele, motorische of psychische beperking iedere dag samen met hun hond moeten nemen.

'Helden door de Modder VIPS' wordt geproduceerd door Skyhigh TV.

'Helden door de Modder VIPS', vanaf vrijdag 30 augustus om 20.30 uur bij SBS6.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers