BN'ers beleven angstaanjagende momenten in nieuw programma 'Risky Rivers'

maandag 17 juli 2017

Wat gebeurt er wanneer twee bekende Nederlanders onervaren een boot instappen, de peddels pakken en samen een stroomversnelling induiken? In het nieuwe BNN-programma 'Risky Rivers' gaan de kandidaten er vol voor.

Van de gevaarlijke wildwaterrivieren in Nepal en Bosnië, tot het onbegaanbare junglewater in Suriname en van een rivier vol wildlife in Oeganda tot de zwaarbevuilde stadsrivier van Manilla. Maxim Hartman en Ryanne van Dorst, Waldemar Torenstra en Martijn Fischer, Yuri van Gelder en Christina Curry, Evgeniy Levchenko en Inge de Bruijn zijn de eerste vier koppels die deze uitdaging aangaan. Tussen de spectaculaire stroomversnellingen en watervallen door ontstaan er pittige confrontaties en diepgaande gesprekken, waarbij de emoties en frustraties soms hoog oplopen.


In de eerste aflevering zijn Ryanne en Maxim in Nepal. Een land vol schitterende highlights: het landschap rondom de Himalaya, de bijzondere cultuur met tempels, kloosters en stoepa’s, maar ook de 150 kilometer lange Marsyangdi. Letterlijk vertaald ‘de razende rivier’. Wat volgt is een extreme tocht vol risico’s langs rotsen, watervallen, stroomversnellingen en kou. Maxim en Ryanne zijn aan elkaar gewaagd. Er wordt geschreeuwd en gescholden, maar ook gewoon een drankje gedronken.

Eerlijk is eerlijk, je moet toch gek zijn om een 20 meter hoge waterval af te gaan met een kajak? Waldemar en Martijn doen het gewoon. Yuri en Christina varen op de laatste wilde rivier van Europa. Christina is er al snel helemaal klaar mee en wil eigenlijk maar één ding: naar huis. Levchenko en Inge tenslotte varen in Manilla en zijn daar omringd door tonnen stinkend afval.

'Risky Rivers' is een coproductie van BNNVARA en Tuvalu Media.

'Risky Rivers', vanaf maandag 4 september iedere maandag om 20.25 uur bij BNN op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers